Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Erdem: Bunu söyleyen yarım akıllıya meydan okuyorum

Ceren Günel (AVA) Londra- Britanya 6. Alevi Festivali’nin Hackney Downs’ta gerçekleşen Park Şenliğinde 12 Haziran Pazar günü konuşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "çocuk yapmayan kadın yarımdır" sözüne gönderme yaparak meydan okudu. Milletvekili’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hodri Meydan

 

 

 

“Meydan okuyorum”

 

 

 

Erdem şöyle konuştu: 'Bunu söyleyen yarım akıllıya meydan okuyorum. 17 tane fezlekem var, 18. fezlekeyi de göndersin hiç durmasın. Onun bize reva gördüğü geleceği yaşamayacağız."  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem:

 

 

 

“Gezi direnişinin 3. yıl anmaları oldu ve Taksim’de çok geniş bir kitle bu anmaları gerçekleştirdi. Bir yarım akıllı var ki insanları yarım diye tanımlamaya başladı ya, kendisini de tam zannediyor. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yarım akıllı kişisidir. Buradan da sesleniyorum. 17 tane fezlekem var, 18. fezlekeyi de göndersin hiç durmasın. Onun bize reva gördüğü geleceği yaşamayacağız. Onun bize reva gördüğü statüyü reddediyoruz. Demokratik, barışçıl, herkesin eşit yurttaş olduğu bir arada yaşam şiarıyla geleceği dizayn edebilceğimiz bir ülke inşa edeceğiz; Tek adam faşizminin hiçbir baskısı karşısında yenilmeyecek, bu onurlu insanların ellerinde yükselecek… Bu bağlamda burada yapılan iş çok önemli bir iştir. Bu etkinlikler, toplantılar zannetmeyin ki saraydaki yarım akıllının görmediği bir şeydir. Akşama kadar sizi izliyor. Akşama kadar oturuyor, kendisi gibi olmayanlari izliyor. Ne yerler, ne içerler, ne derler… Siz burdan katil Erdoğan dediğiniz zaman, o gece uyuyamıyor. O yüzden daha yüksek söylemek lazım: Hırsızsın, katilsin, canisin!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Alevi Festivali Coşkusu Park Şenliği’ni Doldurdu

 

 

 

 

 

Ceren Günel (AVA) Londra-Britanya’da 6. Kez gerçekleşen Alevi Festivali coşkusu, 12 Haziran Pazar günü Hackney Downs’ta gerçekleşen Park Şenliği ile binlerle buluştu. Yağmurlu havaya ragmen binlerce kişinin katıldığı festivalde Sabahat Akkiraz sahne aldı. Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman, İngiltere İşçi Partisi Enfield Milletvekili Joan Ryan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Haringey Belediye Başkanı Ali Gül Özbek, Mehmet Yüksel dede gibi Alevi toplumunun önemli destekçileri, festivalde yaptıkları konuşmalarda, kimlikleri ve inançları baskı altında olan Alevilerin bütün dünyaya birlik ve barış mesajı verdiğine dikkat çektiler. 24 Nisan’da tarihi bilim yuvası Cambridge Üniversitesi’nde yapılan resepsiyonla başlayan ve bugüne kadar yaptığı etkinliklerle dolu dolu geçen festival, 26 Haziran’da sona erecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 “İngiltere’nin Her Yerinden Canlar, Bütün Kesimler Alevi Festivali’nde Buluştu”

 

 

 

 

 

 

 

Mehmet Yüksel Dede Alevi Festivali’ndeki yüksek katılımın yalnızca İngiltere’nin her yerinden gelen canlarla değil, bütün kesimlerin bir araya gelmesi ve birlik olunmasıyla açıkladı:

 

 

 

“Hava koşullarına ve başka etkinliklerle çakışmalar yaşanmasına ragmen festivalimiz oldukça güzel ve coşkulu geçti. İnsanların bir arada olma arzusu var, festivalimiz bunun dışarı yansımasıdır. Üzerimizdeki her türlü baskıya karşı bir araya gelme arzusu taşıyoruz. Her yıl aynı şeyi söylüyoruz. Önce bir araya gelmeliyiz, birbirimizi tamamlamalıyız. Tüm farklılıklarımızla bir bütün olarak bir araya geldiğimiz zaman güçlü oluruz, sesimiz daha etkili olur. Dünyada çok zalim işlerle karşı karşıya kalıyoruz. Dünyada hep mazlumlar ölüyor, siviller ölüyor, masumlar ölüyor. Yanıbaşımızda çok ciddi katliamlarla yüzyüzeyiz, savaş tehlikesiyle karşı karşıyayız. Kimlikler yok ediliyor, insanlıklar yok ediliyor, düşünceler yok edilmek isteniyor. Bu durumlara tek tek değil ancak bütün gücümüzü birleştirerek karşı durabileceğimize ve etkili sonuç alabileceğimize inanıyoruz. Bu anlamda herkesin kendi farklılıklarıyla bir araya gelmesinin tam da zuhur etmiş hali bizim Alevi festivalimiz. İngiltere’nin her yanından bütün canlarımızla, her kesimden insanlarla birlikteyiz. İngiliz vatandaşları da aramızdaydı, geldiler ve sesimize ses oldular. İngiliz Parlamentosu’ndan, Avrupa’dan birçok siyasi temsilci ve belediye başkanları aramızdaydı. Türkiye’den de iki değerli milletvekilimiz bizimleydi: HDP’den Müslüm Doğan ve CHP’den Eren Erdem. Dün de cemevinde çok güzel bir panel gerçekleştirdiler. İkisi de çok takdir gördü dinleyenlerden. Hemen hemen her kesimin desteğiyle buradayız. Sesimizi daha güçlü duyurmanın olanaklarını yaratmaya çalışıyoruz. Avrupa’da da bir sürü etkinlik var. Türkiye’de devam eden bir mücadele var. Çok zalimane işler yapılıyor. Topraklarımız, yaşam alanlarımız alınıyor. Kimliklerimize saldırılıyor. Bu anlamda baskıyı hisseden herkesin bir araya gelip seslerini duyurması için mücadele ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

Mayor Ali Gül Özbek: “Tüm Dünyaya Barış Mesajı Veriyoruz”

 

 

 

 

 

Kısa bir süre önce Haringey Belediye Başkanı (Mayor) olan ve belediye başkanlık töreninde semah dönülmesiyle İngiltere ve dünya tarihine geçerek büyük bir gurur yaşatan Ali Gül Özbek de festivaldeydi. Mayor Özbek, festivali ve belediye başkanlığının ilk günlerini şu şekilde değerlendirdi:

 

 

 

 

 

 

 

“Öncelikle beni toplumla buluşturan basına teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanı olarak ilk haftam çok yoğun geçti. Ben biraz kaideyi ve protokolun sırasını bozdum. Seçildikten hemen ertesi günü belediye yetkilileriyle görüştüm ve dedim ki beni buraya getiren kurumlardır, ben onlarsız buralarda olmazdım. Önce onları ziyaret etmem lazım. Onlar da zincirimle, şoforümle resmi bir şekilde ziyaretleri yapmamı istediler. Ben de tüm kurumlara gittim. Gidemediğim tek bir dernek kaldı, ona da en kısa zamanda gideceğim. Bütün kurumlarımıza söylediğim;  Eğer ben bir suç işlediysem hepiniz ortaksınız ama bu bir başarıysa benim değil sizin başarınızdır. Hem belediye işleriyle ilgilenmek hem kurumları ziyaret etmek gündemimi eğey yoğun tutuyor. Ama ben çok mutluyum, önceden gayri resmi yaptığım işi  şimdi resmi yapmış oluyorum. Ben bu toplumun parçasıyım. Burada Aleviler incinsen de incitme, bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma şiarıyla yola çıkıp dünyaya barış mesajı verebiliyorlarsa bu bizim için bir şeref kaynağıdır. Bütün Alevileri kutluyorum.  Festivalde emeği geçen Alevi Federasyonu’na, siz basına, festival için tüm çalışanlara, İAKM ve Cemevi’ne sonsuz teşekkür ediyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum.”

 

 

 

Fotoğraflar: Derya Alaçam

 

 

 

 

 

ingiltere Milletvekilii Labour Party'den Joan Ryan festivalde konuşma yaptı. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.