Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Türk derneğinden Manchester'da Hezarfen Ahmet Çelebi gösterisi

AVRUPA AJANSI (AVA) MANCHESTER-Türk derneği olan North West Turkish Community Association’un Hezarfen Ahmet Çelebi temalı bir projesi geçiş töreninde teşhir edilmek üzere organizatorler tarafindan seçildi. Proje kapsaminda 6 metre yuksekliginde insa edilmis Galata kulesi maketi, tekerlekli platform uzerine ve bunun yanisira Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hareketli maketi, marti maketleri ve galata kulesininin cevresindeki mimariyi temsilen bina maketleri ile dernek uyelerinden olusan 50 kisilik yetiskin ve cocuklarin katildigi grup geleneksel kiyatlerle, folklor ve davul zurna ekibinin esliginde projeyi ve playformu etkinlik dolayisi ile kapatilacak Manchester in Deansgate bolgesindeki ana cadde uzerinde yaklasik 2 kilometre,  70,000 bin seyirci onunde itecek ve gosteri yapacak. Etkinlik ile ilgili detayli bilgi www.manchesterday.co.uk da

 

 

 

Iletişim: [email protected]

 

 

 

NWTCA (North West Turkish Community Association) www.nwtca.org.uk

 

 

 

Derneğin başlangıcı 2009 yılında hizmet vermeye başlayan "Northwest Turks" sosyal dayanışma grubuna dayanıyor. 5 Nisan 2016 yılında bu grup North West Turkish Community Association / Kuzeybatı İngiltere Türk Toplum Derneği adıyla dernekler komisyonuna kaydını yaptırarak resmi bir dernek haline gelmiştir.

 

 

 

Derneğin amaçları arasında kültürel, eğitici, öğretici, sosyal, sanatsal ve yardımlaşmaya yönelik konularda Kuzeybatı İngiltere ve Manchester’da yaşayan toplumumuza yardımcı olmak, insanların tanışmasını sağlamak, dayanışmalarını pekiştirmek, kültürümüzü tanıtmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek yer almaktadır.

 

 

 

Derneğin okulu North West Turkish Academy öğrencilerine Türkçe öğretmenin yanında, onların hem sosyal hem kültürel anlamda gelişmelerini sağlayarak çok kültürlü olmanın onlar için büyük avantaj olduğunu farketmelerine yardımcı olmaktadır. Şu anda iki çocuk sınıfı ve bir yetişkin sınıfı ile cumartesi günleri 2 ile 4 arası Reddish Vale Lisesi’nde eğitime devam etmekteyiz.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.