Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

ABD'den Fetullah Gülen açıklaması

ABD yönetimi, darbe girişimi sonrası Ankara’ya yaptığı soruşturma için teknik destek sağlama önerisinden sonra ikinci bir kritik teklifte daha bulundu. Washington, Fetullah Gülen’in iade başvurusuna yardım edecek, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı mensuplarından oluşacak karma bir özel ekip kurulup Ankara’ya yollanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra Washington Yönetimi, Fetullah Gülen konusunda yeni adımlar attı. ABD, Türkiye’de üç ay olağanüstü hal ilan edilmesiyle ilgili eleştirel bir dil kullanmaktan özellikle kaçınıp Türkiye’yi “anladığını” belirtirken, Gülen için Türkiye’nin başlattığı iade teklifi sürecinde de Ankara’ya yardımcı olacak karma bir ekip kurma önerisinde bulundu.

TÜRKİYE’Yİ HEPİMİZ ANLAYABİLİRİZ: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, perşembe günkü basın toplantısında Türkiye’de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması konusunda,  “Demokratik yollarla seçilen hükümetlerine yönelik bir tehdit vardı. Ve sanırım bu tür bir tehdide ciddi yaklaşmalarını hepimiz anlayabiliriz” dedi. 

KARMA EKİP ÖNERDİK: Kirby, Gülen’in iadesi konusunda Türkiye’nin yolladığı belgelerin incelenmesinin halen sürdüğünü ifade edip şöyle devam etti: “Biz süreç için onlara yardım edecek biçimde bir Türk ekibine burada (Washington) ev sahipliği yapma ya da oraya karma bir ekip gönderme önerisinde bulunduk. Hem Bakan Kerry’nin dün dediği hem de bizim birçok kez dile getirdiğimiz gibi eğer bir iade başvurusu olacaksa bu kanıt bazında olmalı.”Kurulması önerilen karma ekibe ABD Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’ndan yetkililerin katılacağını belirten Kirby, “Biz öneride bulunduk. Buna mecbur değildik ama talep sürecinde yardım etmeyi önerdik. O yüzden iade anlaşması sorumluluklarımızı dikkate aldığımızı göstermek için çok uğraşıyoruz. Öneriler samimiydi.”

İNCİRLİK GÜVENCESİ: ABD Savunma Bakanı Ashton Carter önceki gün, elektrikleri kesilen İncirlik üssündeki durumun yakın zamanda normale döneceğini söyledi. Carter, Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık ile telefonla görüştüğünü belirterek şöyle konuştu: “(Bakan Işık), İncirlik’te durumun kısa sürede normale döneceği konusunda bana güvence verdi. IŞİD’e karşı yürüttüğümüz kampanya bu durumdan etkilenmedi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.