Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Uçak kazasından kurtulanlar olay sırasında yaşananları anlattı

Kolombiya'nın Medellin kentine gelen Brezilya futbol takımını Chapecoense'yi taşıyan uçağın düşmesiyle 71 kişinin öldüğü kazadan 6 kişi kurtuldu.Kolombiya'nın El Espectador gazetesinde, mürettebattan sağ kurtulan Ximena Suarez'in Antioquia Valisi Luis Perez Gutierrez'e "Şimdiye kadar sadece ışıkların kapandığını hatırlıyorum" dediği yer aldı.Arjantin'in FOX Sports kanalında da kazadan kurtulan diğer uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumiri'nin, "Güvenlik protokolüne uyduğum için hayatta kaldım" ifadesine yer verildi. Tumiri, Arjantin televizyonundaki habere göre, çarpma öncesi  yolcuların çoğunun koltuklarından kalktığını ve çığlık attığını anlattı.Çarpma öncesi çantaları bacaklarının arasına alan Tumiri, 'cenin pozisyonu' sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Kalecinin bacağı kesildi

Medellin'deki San Vicente Vakfı Hastanesi, kazadan sağ kurtulan Chapecoense'nin 24 yaşındaki kalecisi Jackson Ragnar Follmann'la ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Follmann'ın sağ bacağının kesildiği duyuruldu.

Dört yolcu uçağa binmeyip hayatta kaldı

Uçağın düşmesiyle birlikte 81 kişiyi taşıdığı açıklanmıştı. Ancak Brezilya ve Bolivya'daki yolcu listeleri kontrol edildiğinde 77 kişi olduğu ortaya çıktı. Uçağa binmeyen dört yolcu ölümden dönmüş oldu.

Gökdelene futbol takımının arması konuldu

Başkent Bogota'daki La Torre Colpatria gökdeleninin dış cephesindeki ışıklandırmalara Chapecoense takımının arması ve renklerinin yanı sıra siyah bant konulduğu görüldü.

Brezilya ekibi Medellin'de

Brezilya sağlık Bakanlığı, Havacılık Kazalarını Araştırma ve Önleme Merkezi (CENIPA) ile Federal Polis Teşkilatı'ndan yetkililerin bulunduğu bir heyet, kazayı araştırmak ve yardım etmek için Medellin kentine geldi.Kolombiya Ulaştırma Bakanı Jorge Eduardo Rojas, kazanın ardından başlatılan araştırmanın bir bölümünün 2-3 gün içinde tamamlanacağını söylemiş, Brezilyalı ve Bolivyalı uzmanları araştırmaya  katılmaları için ülkesine davet etmişti.Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazada 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.