Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal İtalya avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

AB Komisyonu 2018 Dijital Ekonomi ve Toplum Endeksi

Türkiye’den TÜSİAD ve TİSK’in tam üye olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu Business Europe Başkanlar Konseyi toplantısı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, TÜSİAD ve TİSK Avrupa Birliği Temsilcisi Dilek Aydın’ın katılımıyla, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Bulgaristan’da 17 – 18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. AB Komisyonu İran'a yatırım yapan Avrupalı şirketlerin çıkarlarını korumak amacıyla bir adım atarak, İran'la “nükleer anlaşma” olarak adlandırılan “Ortak Kapsamlı Eylem Planı”na AB'nin bağlı kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Avrupa Birliği – Batı Balkanlar Zirvesi 17 Mayıs tarihinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirildi. Zirvede AB üyesi ülkelerin liderleri ile Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Kosova liderleri bir araya geldi. Batı Balkan ülkeleri Avrupa vizyonuna bağlı olduklarını ve bu vizyona bağlı kalmanın kendilerinin öncelikli stratejik tercihleri olduğunu teyit etti.

AB Komisyonu, üye ülkelerin dijitalleşme alanındaki performansını değerlendiren “2018 Dijital Ekonomi ve Toplum Endeksi” raporunu yayımladı. Danimarka, İsveç, Finlandiya, Hollanda, Lüksemburg, İrlanda, İngiltere, Belçika ve Estonya sıralamada en yüksek puanları alan AB ülkeleri.

AB Komisyonu ve üye ülkelerdeki ulusal tüketici koruma makamları, sabit telefonlar ve cep telefonu, internet, ses ve video akışı hizmetleri AB çapında sunan 207 internet sitesini konu alan bir incelemeye ilişkin sonuçları yayınladı. Tüketicinin bilgilendirilmesi, anlaşmazlıkların çözümü ve sözleşmelerin tek taraflı iptalinin mümkün olması gibi aksaklıkların tespit edildiği internet siteleri daha ayrıntılı incelenerek, kurallara uyumlu hale gelmelerine yönelik adımlar atılması sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.