Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK

Bu haber kez okundu.

ABD'de 1 Mayıs kutlamaları nasıl geçti

ABD'nin New York kentinde gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğine, Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in ölümü üzerine gündeme gelen polis şiddeti damgasını vurdu.Union Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kişi, çalışma hayatındaki sorunlarının yanı sıra ülke genelinde çeşitli protestolara hedef olan polis şiddetine tepki gösterdi. ABD’de yaşayan birçok milletten grupların katıldığı programda bazı Türklerin de yer aldığı gözlendi.Renkli kostümleri ve makyajlarıyla dikkati çeken kalabalık, Union Meydanı’na yaklaşık üç kilometre mesafedeki Foley Meydanı’na kadar demir barikatlardan oluşturulan parkur içinde yürüdü. Baltimore olaylarından sonra gösterilere karşı taviz vermeyeceğini açıklayan New York polisinin yol boyunca aldığı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Yürüyüş boyunca polise karşı agresif bir tavır takınan yürüyüşçülerden biri gözaltına alındı.Etkinlik boyunca ve yürüyüş sırasında “Adalet istiyoruz, Şimdi istiyoruz” ve “Adalet yoksa barış da yok” sloganları atıldı.Bu arada, yürüyüşü insansız hava aracı ile görüntülemek isteyen bir kişiye polisin müdahale ettiği ve araca el koyduğu görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.