Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı 24 haziran seçimleri Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta kktc son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

ABD'de seçimler neden Salı günü yapılıyor, işte bilinmeyen nedeni

ABD'de başkanlık seçimleri her dört yılda bir kasım ayının ilk Salı gününde düzenleniyor. Seçimin Salı günü yapılması geleneği 1800'lü yılların ortalarına kadar gidiyor. O yıllarda Kaliforniya, Florida ve Teksas gibi bazı eyaletler henüz kurulmamışken ABD Kongresi'nin bir seçim günü belirlemesi gerekiyordu. Uzak bölgelerde tarımla uğraşan ABD'lilerin, atla kent merkezlerine gidip oy kullanıp geri dönmeleri 3 günü bulabiliyordu. Hafta sonu ise dini görevlerini yerine getirenler düşünüldüğünde Salı  ya da Çarşamba günleri en uygun alternatiflerdi. Çarşamba günleri birçok kentte pazar kurulduğundan Salı da karar kılındı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.