Öne Çıkanlar londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Londra TTFF veteran İngiltere TTFF Veteran Vogue dergisi Baha Yetkin İngiliz ticareti Terapi Londra Lordship Lane Ece Dağıstan

Bu haber kez okundu.

ABD Dışişleri Bakanı ilk kez açıkladı BM İnsan Hakları Konseyinden ayrılabiliriz

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Tillerson, aralarında Freedom House ve Better World Campaign gibi insan hakları alanında faaliyet gösteren 8 sivil toplum örgütüne gönderdiği mektupta, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi ile ilgili yeni pozisyonunu dile getirdi.Mektubunda, "İnsan hakları alanında odaklanmış benzeri olmayan tek kurum olmasına rağmen Konseyin, bizim üyesi kalmamız için kayda değer reformlar yapması gerekiyor." ifadelerini kullanan Tillerson'ın hemen olmasa da Konseyden ayrılma konusunda ciddi olduğu belirtiliyor.

Konseyin özellikle İsrail aleyhindeki çıkışlarından rahatsızlık duyduklarını vurgulandı

Tillerson'ın, "Konseyin özellikle İsrail aleyhindeki çıkışlarından rahatsızlık duydukları" vurgusunu yaptığı mektubunda, Konseyin verim ve etkinliği konusunda da oldukça şüpheli olduklarını ifade ettiği kaydedildi.

Söz konusu 8 insan hakları organizasyonu 9 Şubat'ta Tillerson'a bir mektup yazarak ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyindeki etkinliğini sürdürmesini talep etmişti. Tillerson'ın cevabının, ABD'nin önemli bir BM kurumundaki üyeliğini ciddi şekilde gözden geçirdiğini ortaya koyduğu belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.