Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

ABD Dışişleri Bakanından Kuzey Kore'yle ilgili şaşırtan açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuşan Tillerson, Kuzey Kore'nin komşu ülkelerine nükleer saldırıda bulunması tehlikesinin de "gerçek" olduğunu belirtti.Kuzey Kore son haftalarda bazı askeri güç gösterilerinde bulunmuş ancak yaptığı son füze denemesi başarısız olmuştu. ABD ise bölgeye savaş gemileri yolladı ve Güney Kore'de tartışmalı bir füze savunma sistemi kurmaya başladı.Binlerce ABD askerinin Kuzey Kore'nin komşuları Güney Kore ve Japonya'ya konuşlandırıldığı biliniyor.

Güvenlik Konseyi üyelerine seslenen Tillerson, Kuzey Kore'ye karşı diplomatik ve ekonomik önlemler almaya hazır oldukları uyarısı yaptı. Bu önlemler arasında, askeri müdahalenin yanında, Kuzey Kore ile bağlantısı olan şirket ve bireylere yaptırımlar getirilmesi de bulunuyor.

Tillerson, durumu kontrol altına almalarının zamanının geldiğini söyleyerek, Kuzey Kore'nin ABD sahasına saldırabilecek konuma gelmesinin de an meselesi olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.