Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

ABD, tutuklu akademisyenler hakkında görülecek dava için açıklama yaptı

Sözcü Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, konuyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi: “Her şeyden önce, biz davayı çok yakından izliyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi, Türk hükümetini, Türk anayasasında da korunan ilkelere uymaya, yargı bağımsızlığına, bunların hepsi dâhil demokrasinin temel ilkelerine uymaya teşvik etmeyi sürdürüyoruz.”Kirby, Amerikalı diplomatların bu tür davaları genel olarak izlediklerini, bu davaya katılım olup olmayacağı konusunda da bilgisinin bulunmadığını söyledi.

1915 OLAYLARI NASIL TANIMLANACAK?

ABD’li Sözcü, “ABD'nin 1915 Olayları’na ilişkin bu yılki tanımlamasının ne olacağı" yönündeki bir soruya da “Şu anda bu konuda söyleyecek ön fikrim yok" diye yanıtladı.Kirby, Anayasa Mahkemesi'nin, Ergenekon Davası'nı hem usul hem de esastan bozmasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta ise konuya ilişkin haberleri gördüğünü, Türk hükümet yetkililerine hukuk önünde herkesin eşit olduğunu anımsatmayı sürdüreceklerini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.