Öne Çıkanlar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren

Bu haber kez okundu.

Abdulfettah es-Sisi ile Angela Merkel görüşecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, önümüzdeki ay ülkesini ziyaret edecek olan, darbeyle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yle -eleştirilere rağmen görüşeceğini açıkladı. Merkel’in sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklama, Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in salı günü Mısır’daki insan hakları ihlallerinden dolayı Es-Sisi’yle görüşmesini iptal etmesinin ardından geldi. Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Mısır Cumhurbaşkanı’nı geçen yıl eylül ayında ülkesine davet ettiğini anımsatarak “Davet hâlâ geçerli. Mısır Arap dünyasının çok önemli bir aktörü. Bu nedenle idam cezalarına karşı çıkmamıza, fikir ayrılıklarına rağmen diyaloğu kesmemeliyiz” dedi.

3-4 HAZİRAN’DA BERLİN’DE

Es-Sisi’nin 3-4 Haziran’da başkent Berlin’e gitmesi bekleniyor. Lammert, görüşmenin iptaline gerekçe olarak darbeyle devrilen eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve çok sayıda Müslüman Kardeşler üyesine verilen idam cezalarını göstermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.