Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

AFAD ekibi Ekvador'a gitti

7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Ekvador'a yardım teklif eden ilk ülke olan Türkiye'nin AFAD İnsani Yardım Ekibi bölgeye ulaştı.Güney Amerika ülkesinin yanıtıyla birlikte 24 saat içinde sahaya giden AFAD İnsani Yardım Ekibi, bölgede ihtiyaç analizi yaptı. Ekip, ülkeye ayak bastığı gibi Türkiye'nin Ekvador Büyükelçisi Korkut Güngen ve Müsteşar Yardımcısı düzeyindeki Ekvadorlu yetkililerle görüşerek istişareler yaptı.

Türkiye'nin Ekvador Büyükelçiliği'ndeki istişarelerden sonra AFAD İnsani Yardım Ekibi, Ekvador'daki acil durum koordinasyon merkezi olan ‘Entegre Güvenlik Servisi 911'e gitti. Ekip, birinci ağızdan çalışmalara ilişkin en güncel verileri aldı.

23 Nisan 2016, Quito-Ekvador/ Maniba Eyaleti başta olma küzere 6 eyaletin etkilendiği deprem ve artçılar, özellikle ülkedeki turizm bölgesini etkiledi. Depremde özellikle Manabi Eyaletinin Manta ve Portoviejo kentleri hayati darbe aldı. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay'ın talimatı ile yola çıkan AFAD İnsani Yardım Ekibi ise iyileştirme çalışmaları yapmak üzere Ekvador'un başkentine ulaştı.

AFAD İnsani Yardım Ekibi, Su İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Efrez Reyes, Risk Azaltma Müstreşarlığı yetkilisi Evelyn Jaramillove DışişleriBakanlığı'ndan Büyükelçi German Ortega ile görüştü. Afetin yönetildiği koordinasyon merkezinde gerçekleşen görüşmede, AFAD İnsani Yardım Ekibi'nin görüşmeöncesi istişareler yaptığı Türkiye'nin Ekvador Büyükelçisi Korkut Güngen ile Üçüncü Katip Mustafa Yılmaz da yer aldı.

TIBBİ YARDIM EKİBİNİN BÖLGEYE GİDİŞİ ERTELENDİ

Depremzedelerin tüm tedavi ihtiyaçlarına cevap vermesi için planlanan tıbbi yardım ekibinin bölgeye gidişi ertelendi. Ekip yola çıkmak üzere son hazırlıklarını yaparken Ekvador, ekibin gelişinin, sağlık personelinin yeterli olması sebebiyle,ileri bir tarihe ertelenmesinin uygun olacağını Türkiye'ye iletti. Sağlık Bakanlığı tarafından AFAD koordinasyonunda Ekvador'a 20 uzman doktor, pratisyen doktor ve hemşireden oluşacak tıbbi ekibin çadır hastaneler ve medikal malzemelerle gönderilmesi planlanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.