Öne Çıkanlar londra avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Almanya'da aşırı sağcılar protesto edildi

Alınan bilgiye göre Almanya'nın Hannover kentinde, Avrupa'da İslamiyet'in yaygınlaşmasına karşı gösteri düzenleyen holiganlar arasındaki aşırı sağcı grupların, aynı yerde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildiği bildirildi. Hannover Tren Garı'nın arkasındaki meydanda toplanan çeşitli takımların taraftarları arasındaki aşırı sağcılar, yabancılar ve İslamiyet aleyhine sloganlar attı. Buraya yaklaşık 300 metre mesafede bir araya gelen sol gruplar ise aşırı sağcıları protesto etti.Sol gruplar, aşırı sağcıların simgesi olan kahverengiye atıfta bulunarak "Kahverengiye karşı renklilik" ve "Irkçılığa hayır" şeklinde slogan attı.Üzerinde "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" yazılı pankart açan aşırı sağcılar ise sol gruplara çeşitli sloganlar atarak tepki gösterdi. Hannover polisi her iki grup arasında yoğun güvenlik önlemi alırken, tren garında alkol satışı da geçici olarak yasaklandı.Yaklaşık 3 saat süren gösteri sonrası aşırı sağcılar gruplar halinde polislerce tren garına götürüldü. Basın mensuplarına tepki gösteren aşırı sağcılar arasındaki bazı kişilerin maskeli olması dikkati çekti.
Hannover Belediye Başkanı Steffen Schostock, gazetecilere yaptığı açıklamada, holiganların gösterisine karşı yapılan protestonun önemine dikkati çekerek, "Bu kentimiz ve toplumumuz için önemli bir sinyal. Şehrimizde ırkçılığa yer olmamasının kanıtı bu protestodur" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.