Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

ALMANYA'DA ÇİFTE VATANDAŞLIK MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ

SEÇİM HAKKI GİRİŞİMİ Başkanı Bahattin Gemici: “ÇİFTE VATANDAŞLIK” MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ". Çifte vatandaşlık konusunun SPD, Yeşiller ve FDP’nin oluşturacağı yeni hükümetin programına alınmasının yurttaşlarımız tarafından sevinçle karşılandığını belirten KRV-Seçim Hakkı Girişimi başkanı eğitimci- yazar Bahattin Gemici, kararın en kısa zamanda hayata geçirilmesini istedi.


 
   DÜSSELDORF
 
   Koalisyon partileri tarafından çifte vatandaşlığın modernleştirilmesi ve kolaylaştırılması yönünde aldığı kararın eşit haklar ve entegrasyon için önemli bir adım olduğunu belirten Kuzey Ren Vestfalya-  Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici; “Kararlılıkla yürüttüğümüz mücadele sonunda olumlu bir noktaya ulaştık. Yeni hükümet kurulduktan sonra alınan kararın bir an önce uygulamaya sokulmasını istiyoruz” dedi.


   “Çifte vatandaşlık kampanyasının, Almanya Türk Toplumu TGD’nin Genel Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin tarafından doksanlı yıllarda başlatıldığını belirten Gemici; “Çifte vatandaşlık sayesinde yurttaşlarımızın sosyal hakları güvence altına alınacak, ülke siyasetinde söz sahibi olmalarının önü açılacak, Türk toplumunun sorunlarına kulak verilecek, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı azalacaktır. Yurttaşlarımızı, özellikle gençlerimizi demokratik Alman partilerine ve derneklerine üye olmaya, yaşadığımız ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çağırıyorum” görüşünü savundu.
 
MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ
 
   Alman Anayasası’nın 3’üncü maddesinde “Bütün insanlar yasa önünde eşittir. Cinsiyeti, soyu, ırkı, dili, yurdu ve kökeni, inancı, dini veya siyasi görüşü nedeniyle hiç kimse mağdur edilemez ve hiç kimseye imtiyaz tanınamaz” dendiğini belirten eğitimci-yazar Bahattin Gemici şunları söyledi: “Alman vatandaşlığını alan ancak 2000 yılından sonra tekrar Türk vatandaşlığını geçen yurttaşlarımızın mağduriyeti de derhal çözüme kavuşturulmalıdır. Alman vatandaşlığına geçmek istemeyen göçmenlere ise yerel seçimlere katılma hakkı tanınmalıdır.” Konunun takipçisi olacaklarını belirten Gemici; göçmen kuruluşlarının aralarındaki görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak birlik olmalarını istedi.
 
SÖZLEŞME NELERİ İÇERİYOR?
 
   SPD, Yeşiller ve FDP partileri tarafından görüş birliğine varılan anlaşmaya göre Alman vatandaşlığına geçişler kolaylaşacak; daha önce 8 yıl olan başvuru süresi beşe inecek, başarılı bir uyum süreci geçirenler ise üç yıl sonra başvuru yapabilecek. Katılım Yasası, Demokrasi Teşvik Yasası çıkarılacak, göçmenlere yönelik destek projeleri sürdürülecek, Müslüman gençlik örgütleri desteklenecek ve NSU kurbanları için bir dokümantasyon merkezi oluşturulacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.