Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık

Bu haber kez okundu.

Almanya'da hayatını kaybeden Ebola hastası yakıldı

Avrupa ve Amerika'da büyük korkuya yol açan bir türlü önlenemeyen Ebola salgınının Almanya'daki kurbanı için Leipzig kent yönetiminden bir sözcü halkın güvenliği ve sağlığına büyük önem verdiklerini belirtirken, bu nedenle yakılmasına karar verildiğini açıkladı. AB Sağlık bakanlarının toplantısında ise salgının önüne geçebilmek amacıyla alınacak önlemler tartışılacak. Alman medyası, Salgının etkili olduğu Batı Afrika ülkelerinden gelen yolcular için tarama uygulamalarının öne çıkmasının beklendiğini, İngiltere geçen hafta büyük havaalanları ve tren istasyonlarında virüs için tarama uygulaması başlattığını, benzer uygulamanan Almanya'yı da kapsayabileceğini bildirdi. Deutsche Welle'ye göre, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI Europe, "Gereksiz önlem ve kaygılara engel olmak amacıyla alınacak muhtemel önlemlerin koordine edilmesini" istedi. Ebola salgınının en çok etkili olduğu ülkelerin başında gelen Liberya, Sierra Leone ve Gine'ye halen Air France ve Brussels Airlines direkt uçak seferleri düzenlediği hatırlatıldı.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin sağlık bakanları da, Ebola salgınına karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Brüksel'de toplanmaya karar verdi.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Ebola salgınında ölenlerin sayısı 4 bin 400'ü aştı. DSÖ, virüse karşı gerekli önlemlerin alınmaması halinde şu anki veriler ışığında aralık ayının başından itibaren her hafta 5- 10 bin yeni vakanın ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.