Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Amerikalı Astronot Türkiye Hayranı Çıktı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Dr.Don Thomas, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven'e konuştu. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen New Scientist Live etkinliğine katılan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Dr.Don Thomas Türkiye hayranı çıktı.

Annesi İstanbul'da çalışmış

İlk kez 1980 yılında Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Dr. Don Thomas, İstanbul, Ankara ve Kapadokya'da bulunduğunu söyledi. Annesinin İstabul'daki Amerikan Konsolosluğu'nda görev yaptığını ve Türkiye'ye hayran kaldığını anlatan Amerikalı astronot Thomas, ''Türkiye'de yemekler harika. Yediğim ekmeğin tadı damağımda kaldı'' diye konuştu.

Dört kez uzaya giderek burada 44 gün kaldığını ve 692 kez dünya etrafında dolaştığını söyleyen Thomas, bu dönüşler sırasında uzaydan Türkiye'yi defalarca izlediğini söyledi.

Türk bilim insanlarına mesaj gönderdi

Thomas, Türkiye'deki genç bilim insanlarına, ''Gözlerinizi yıldızlardan ayırmayın. . Çok çalışın ve her gün en iyisini yapın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin'' mesajını iletti.

Alpaslan Düven

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.