Öne Çıkanlar Ambargoed İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı Advantage Solicitors Emeklilik

Bu haber kez okundu.

Angela Merkel gelecek seçimlerde aday olacak mı, işte cevabı

Yeniden aday olup olmayacağı konusunda spekülasyonlar yapılan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 2017 yılında yapılacak seçimlerde dördüncü kez aday olacağı ifade edildi. İddia, Merkel’in yakınındaki bir isim olan CDU Milletvekili Norbert Röttgen’den geldi. CNN International’a konuşan Röttgen, Merkel’in Batı siyasetinin temel taşlarından olduğunu söyledi. Merkel’in küresel bir oyuncu olarak hareket ettiğini kaydeden Röttgen, “Kendisi bir kez daha aday olacak ve sorumlu bir lider gibi davranacak. Liberal dünya düzenini güçlendirme konusunda kararlı, istekli ve hazır” dedi.

CDU’LU BOSBACH DA SÖYLEMİŞTİ

Merkel’in adaylığı konusunda geçen günlerde Bild gazetesine açıklamada bulunan CDU’lu Wolfgang Bosbach da, Merkel’in yeniden aday olacağını söylemişti. Bosbach, “Merkel 2017’de yapılacak federal seçimlerde yenden aday olacak ve her iki parti (CDU/CSU) tarafından da desteklenecek” demişti.

Merkel’in kendisinden, adaylığı konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. CDU yönetiminden de Merkel’in adaylığı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

KOHL’ÜN PEŞİNDE

Kasım 2005 tarihinden bu tarafa Başbakanlık koltuğunda oturan Angela Merkel, aday olup yeniden hükümeti kurarsa, Almanya’nın en uzun süre (1982-1998) başbakanı olan Helmut Kohl’ün rekorunu egale etmiş olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.