Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Aşırı sağcılığın kurbanları ve etnik temizlikten kurtulanlar daha iyisini hak ediyor, Kıbrıslı Türklere verilen cezaya son verme zamanı gelmiştir

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE/LONDRA-Aşırı sağcılığın kurbanları ve etnik temizlikten kurtulanlar daha iyisini hak ediyor. Kıbrıslı Türklere verilen cezaya son verme zamanı gelmiştir. Ingiliz Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Sir Michael Graydon, GCB, CBE ve Ambargoed! başkanı Fahri Zihni arasında bugün YouTube'da dikkate değer bir tartışma yapıldı. Lütfen şurda seyrediniz (https://youtu.be/hpKaQL4WcG0).
İngiliz Hava Kuvvetlerinin zirvesine giden yolda, genç bir Kraliyet Hava Kuvvetleri subayı olarak Kıbrıs'ta görev yapan Sir Michael, adayı, ve Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkleri 50 yıllık tecrübesiyle iyi tanıyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'taki İngiliz gurbetçi topluluğu ile de yakın temas halinde. Gerçekten de Kraliyet İngiliz Lejyonu'nun Girne şubesi, Sir Michael'ın gayretine ve bağlılığına çok borçludur.

Yunanistan'ın General Grivas liderliğindeki sağcı terör örgütü EOKA tarafından öldürülen 371 genç Ingiliz askeri, ve, aralarında Kıbrıslı Rumlar ve Türkler de dahil olmak üzere Ingiliz hükümetinin 72 diğer görevlisinin anılması için yapılan çabalara en çok katkı veren kişilerden biri de Sir Michael'dır.


Sir Michael, Kibris’ın bağımsızlığından sonra sonra Türkiye'nin 1974'teki müdahalesine kadar devam eden “Enosis (Yunanistan’a ilhak) saçmalığı” taleplerinin atmosferi zehirlediği ve adada Rum ve Türklerin yeniden bir arada yaşama ihtimalini ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin eski başkanı, Bay Zihni ile yaptığı alışverişlerde sözlerini sakınmıyor. Avrupa Birliği'ni (AB), Kıbrıs sorununa bir çözüm olmadan ve Kıbrıslı Türkler olmaksızın Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine katilmasına izin vermesini eleştiriyor.Sir Michael'ın görüşüne göre, Brüksel, Kuzey ve Güney Kıbrıs'taki referandumların sonucu ne olursa olsun, Güney Kıbrıs'ın üyeliğini kabul edileceğini açıkça belirttiğinde, uluslararası toplumun ve özellikle AB'nin Kıbrıs Rumları üzerinde yapabilecegi herhangi bir etkiyi ortadan kaldırmıştı. Kıbrıslı Türkler 2004 yılında BM (Annan) Planı lehinde oy kullanırken Kıbrıslı Rumlar bunu reddetti.

Kıbrıslı Türkler olmadan AB'ne katılarak, istediklerinin çoğunu Kıbrıslı Türklere taviz vermek zorunda kalmadan elde ettikleri düşünüldüğünde, bu red pek de şaşırtıcı değildi.

Bunu, Sir Michael, “büyük bir hata” olarak nitelendiriyor ve AB'nin Kıbrıslı Türklere yönelik izole yaptırımlarını orantısız ve adaletsiz bir ceza olarak görüyor.
Sir Michael, “Kıbrıslı Rum gruplar tarafından etnik temizlik girişimlerine katlanan Kıbrıslı Türklerin, bağımsız bir devlet düşünülmesi de dahil olmak üzere uluslararası toplumdan daha iyisini hak ettiği” sonucuna varıyor. Türkiye'nin 1974'teki eylemi olmasaydı, “Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türk kalmazdı”. “Yeter artık, demokratik devlet olmanın tüm gereklerini yerine getiren, onlarca yıldır etnik temizliğin kurbanı olan, Kıbrıs sorununa BM çözümüne oy verenlerin insan haklarının inkarı ve 37 yıldır izole uygulanması bir rezalettir ve artık bunun sona ermesi gerekmektedir” demiştir.

Sir Michael, ayrı bir Kıbrıs Türk devleti meselesini öne sürerken, eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'un Kıbrıs bilmecesini çözmenin tek adil ve adil yolu olarak bağımsız bir Kibris Turk cumhuriyeti önerisini tekrarlıyor.
 
Sir Michael Graydon GCB CBE FRAES, Birleşik Krallık ve Falkland Adaları'ndaki komuta atamaları dahil, Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotu ve kurmay subayı olarak görev yaptı; 1991-2'de NATO Komutanı ve 1992-97'de Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanıydı. 1989'da şövalye oldu ve yarım yüzyıldan fazla Kıbrıs'ta ikinci bir evi olmuştur.

Fahri Zihni, Kuzey Kıbrıs halkına uygulanan ambargolara karşı kampanya yürüten bağımsız bir insan hakları grubu olan Ambargoed.org'un Başkanıdır.


Ambargo Hakkında! – www.ambargoed.org
Ambargo! Kuzey Kıbrıs'a yönelik tüm ambargoların kaldırılması için kampanya yürüten bağımsız bir insan hakları grubudur. Grup, Eylül 2004'te kuruldu ve Kuzey Kıbrıs'ın izolasyonu konusunda farkındalık yaratmada aktif bir rol oynamayı, Kıbrıslı Türklerin temel siyasi, ekonomik ve sosyal haklarını geri kazanmaları için dünya liderleri ve kurumları arasında lobi yapıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.