Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Ateşkesin ardından Hamas zafer ilan etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır resmi haber ajansı MENA, Gazze'de sağlanan kalıcı ateşkesin yerel saatle 19:00'da devreye girdiğini açıkladı. Al Jazeera muhabirine göre, Filistin tarafı, Mısır'ın sunduğu iki aşamalı planı kabul etti.Abbas canlı yayında yaptığı açıklamada "Bu ateşkes umarım halkımıza gereken yardım malzemelerinin ve Gazze'yi yeniden inşa etmek için gereken maddelerin girmesini sağlayacak. Uluslararası camiadan bu maddelerin tekrar temin edilmesini rica ediyoruz. Birlikte yeni bir Ulus inşa edeceğiz ve işgali sona erdireceğiz. Bu ateşkesin sağlanmasında emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyoruz." dedi.

KERRY'E TEŞEKKÜR ETTİ

Ateşkesin sağlanmasındaki rolü nedeniyle Katar ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e teşekkür eden Abbas, ateşkesin İsrail saldırılarının 50. gününde geldiğine dikkat çekti ve saldırılarda altmıştan fazla ailenin tamamen katledildiğini söyledi.

HAMAS ZAFER İLAN ETTİ

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de kalıcı ateşkesi 'Gazze'nin zaferi' olarak ilan etti ve "İsrail'i tarihinin en büyük ve en uzun savaşında yendik" ifadesini kullandı. Zuhri canlı yayındaki konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Arap ordularının birlikte yapamadığını yaptık, başaramadığını başardık. 'İsrail'in yenilmez ordusu' efsanesini yıkarak onları mağlup ettik. Ben Gurion Havalimanı'na gerçekleştirdiğimiz saldırılarla hava sahalarını kapattırdık. Tüm halkımızı bu zaferden dolayı tebrik ediyoruz. Bu zaferin gerçek değeri ileride Kudüs'ün de kurtulacak olmasıdır, bu savaşın değeri Filistinlilerin taleplerini gerçekleştirmekten ziyade Kudüs'e giden bir yol olmasıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.