Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Avrupa Parlamentosu Başkanından Türkiye hakkında flaş açıklama

Brüksel’de İngiltere’nin AB’den ayrılışıyla ilgili 27’li formattaki özel zirveye katıldıktan sonra açıklamalarda bulunan AP Başkanı Antonio Tajani, “Türkiye’ye kapıyı kapatmayacağız” dedi. Tajani, “Türkiye bir aday ülke, umarım Kopenhag Kriterleri’ni yerine getirmek için gereken her şeyi yapar. Tabii ki Türkiye’ye kapıyı kapatmayacağız, idam cezası tartışmaları, gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez. Basın özgürlüğü demokrasinin en temel unsuru, temel taşı” diye konuştu. 

ÜÇLÜ GÖRÜŞME ARAYIŞI

AB Zirvesi sonrasında basına konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Jean-Claude Juncker’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brüksel’de görüşmeye çalışacaklarını söyledi. Üçlü görüşme olasılığı üzerinde uzunca bir süredir duruluyor. Merkel görüşmenin 25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacak NATO Zirvesi sırasında yapılabileceğini belirtti. Görüşmeye ilişkin detaylar henüz netleşmiş değil. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.