Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Avustralya'da polen içeren fırtınalar 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Avustralya'nın Melbourne kentinde 38 dereceye  yükselen hava sıcaklığının aniden 15 derece düşmesiyle etkili olan polen içerikli fırtına nedeniyle solunum yolu rahatsızlığı bulunan iki kişinin hayatını  kaybettiği, çok sayıda kişinin hastanelere başvurduğu açıklandı. Kentte mart ayından bu yana ilk kez 38 dereceye yükselen hava  sıcaklığının bir saat içinde 15 derece düşmesiyle oluşan fırtına, hızla  polenlerin yayılmasına neden oldu.Melbourne'da akşam saatlerindeki ani sıcaklık düşüşüyle saatteki 100  kilometre hıza ulaşan polenli fırtına yüzünden 5 saat içinde acil servislere 2  bin çağrı yapıldı.Victoria Ambulans (VA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ortalamanın  7 kat üzerinde acil çağrıya neden olan fırtına sonucu kimlikleri açıklanmayan iki  kişi yaşamını yitirdi.VA Acil Durum Operasyonları Müdürü Mick Stephenson, kentin batı  banliyölerinde hayatını kaybeden iki kişinin solunum sistemi semptomları şikayeti  olduğunu ancak ölüm nedenlerinin araştırmalardan sonra belirleneceğini ifade  etti.

İKİNCİ ACİL SERVİSLER AÇILDI

Stephenson, gece boyu süren acil aramalara cevap vermeye çalışan ilk  yardım ekiplerinin taşıdığı hastalar için hastanelerde ikinci acil servislerin  devreye alındığını aktardı.Bazı hastaların en az 30 dakika ambulans beklediğini duyuran  Stephenson, hastalara astım pompası yetiştiremediklerini ifade etti. Stephenson,  bazı hastanelerde ise günlük hasta bakım ünitelerinin acil hastalara ayrıldığı  bilgisini paylaştı.Melbourne'da iki kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin hastanelik  olmasına yol açan fırtınanın, bazı evlere de hasar verdiği ortaya çıktı.Avustralya Meteoroloji Bürosundan yapılan açıklamada, Melbourne'da 10  gün içinde hava sıcaklığının 14 ila 24 derecelerde seyretmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.