Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Azerbaycan'a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dayanışma iletisi

Akıncı, yazılı açıklamasında, Ermenistan ile Azerbaycan arasında on yıllardır çözümsüz kalan Karabağ sorununun bir kez daha sıcak çatışmaya dönüşmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek uluslararası kurumları ateşkesin ivedi sağlanması ve akabinde diplomasi masasının kurulması için harekete geçmeye davet etti.


Cumhurbaşkanı Akıncı, açıklamasında şunları da kaydetti:


"Uluslararası hukuk açısından Azerbaycan toprağı olan Yukarı Karabağ'da bağımsızlık görüntüsü altında süregiden Ermeni yönetimi Azerbaycan tarafından haklı olarak kabul edilmemektedir. Uluslararası camia nezdinde de çözümlenememiş  bu sorun can kayıplarına ve acılara neden olmuş ve olmaya devam etmektedir.  Azerbaycan topraklarına yönelik saldırıları kınarken, dost ve kardeş Azerbaycan halkına Kıbrıs Türk halkı adına dayanışma duygularımızı iletirim. Belirtmek gerekir ki can kayıplarına ve acılara neden olan bu soruna kalıcı çözüm bulmak asıl ihtiyaç olandır. Ülkeler ve toplumlar arası sorunlara adil ve kalıcı çözüm ise savaşlarla değil, ancak diplomasi ve diyalogla bulunabilir.  Uluslararası kurumları ateşkesin ivedi sağlanması ve akabinde diplomasi masasının kurulması için harekete geçmeye davet ediyorum."
 
Başbakanı Tatar: "Azerbaycan asla yalnız değildir"


Başbakan Ersin Tatar, Ermenistan'ın dün sabah Azerbaycan'a karşı başlattığı saldırıyı kınayarak “Azerbaycan asla yalnız değildir ve Ermenistan’la onu saldırıya teşvik edenler hayallerine ulaşamayacaktır” dedi.Başbakan Tatar, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlayan çatışmalara ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.
Tatar'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:“Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’a yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Belli ki birileri bölgeyle ilgili emellerini gerçekleştirme hayaliyle Ermenistan’ı da piyon olarak kullanmaktadır. Ancak şu bilinsin ki; Azerbaycan asla yalnız değildir ve Ermenistan’la onu saldırıya teşvik edenlerhayallerine ulaşamayacaktır.”


Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Ermenistan'ı kınadı

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, "Ermenistan’ın uluslararası hukuku ve varılan ateşkesi ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan’a karşı giriştiği sivil kayıplara da neden olan saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, ateşkese rağmen saldırılarına devam eden Ermenistan’ın barışı hedef aldığı bu vahim olayla bir kez daha kanıtlandığı belirtildi.Açıklamada "Yaşamını yitiren Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileriz" denildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.