Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık Birleşik Krallık ülkeleri

Bu haber kez okundu.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının ilan edilmesinin 29. Yıldönümü Londra’da coşkuyla kutlandı

AZERBAYCANLILARIN BAĞIMSIZLIK KUTLAMASI.Azerbaycan’ın bağımsızlığının ilan edilmesinin 29. Yıldönümü Londra’da coşkuyla kutlandı.
Azerbaycan Birliği Derneği’nden Orhan Mustavayev ve Leman Aghasi’nin organizasyonunda, 18 Ekim 2020 Pazar günü öğlen 12.00 de Trent Park’ta toplanan Azerbaycanlı Türkler, bayraklarla süslü uzun araç konvoyu ile Alexandara Parka hareket etti. 

Burada toplanan kalabalık grup önce ulusal marşı, daha sonra gençleri kahramanlık şiirleri okudu. Karabağ’da devam eden savaş nedeniyle Ermenistan’ın saldırılarını lanetleyen sloganlar atıldı.

“Karabağ Azerbaycan’ındır,  Ermeni Saldırısını Durdurun, Yaşasın Azerbaycan”

“Karabağ Azerbaycan’ındır,  Ermeni Saldırısını Durdurun, Yaşasın Azerbaycan” pankartlarının taşındığı törende şehitler için dua edildi. Kutlamaya katılarak organizasyona destek veren Büyük Britanya İYİ Toplum Gönüllülerinden, İcra Komitesi Üyesi Metin Sak yaptığı konuşmada, Türk devleti ve milletinin can Azerbaycan’ın haklı davasında daima yanında olduğunu ve olacağını belirterek Bağımsızlık günlerini kutladı. 


Daha sonra Türk ve Azerbaycan bayrakları ile süslü araç konvoyu Kuzey Londra caddelerinde tur atarak ‘Bağımsızlık Günü’ kutlamasına son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.