Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax

Bu haber kez okundu.

Bağdat'ta Babil ve Cristal otellerine saldırı

Başkent Bağdat’ta 5 yıldızlı Babil ve Cristal otellerine gece yarısından hemen önce bombalı araçlarla saldırı düzenlendi. İlk patlama, Dicle Nehri’nin kenarında bulunan ve son zamanlarda yenilenen Babil otelin otoparkında meydana geldi.   

İkinci saldırı ise birkaç dakika sonra Cristal otele düzenlendi. Otelin park alanında bombalı araç infilak ettirildi. Patlamaların olduğu otoparklar alevler içinde kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.Şehir merkezinde de duyulan patlamalarda, en az 10 kişi hayatını kaybetti. Polise göre onlarca da yaralı var. 

Irak hükümeti bu yılın başlarında, gündelik yaşamın normale dönmesi için gece sokağa çıkma yasağını kaldırmıştı. Ancak yasağın kalkmasından bu yana Bağdat'taki bombalama olaylarında büyük artış yaşanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.