Öne Çıkanlar Djokovic Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK Türk Mutfağı

Bu haber kez okundu.

Barack Obama, Ermeni soykırımı hakkında Papa'yı destekledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, 1915 yılı olaylarıyla ilgili gerçeklerin "tam, adil ve içten kabulünün Türkiye, Ermenistan ve Amerika dahil herkesin çıkarına olduğunu" söyledi.

OBAMA KABUL ETTİ
Harf'e günlük basın toplantısında, Papa Franciscus'un 1915 yılı olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki sözleri hatırlatılarak, bu konuda ABD'nin duruşu soruldu.ABD Başkanı Barack Obama ve üst düzey yetkililerin, "Osmanlı İmparatorluğu'nun sonlarında 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiği veya ölüme yürüdüğünü tarihi bir gerçek olarak kabul ettiğini" söyleyen Harf, Obama ve yetkililerin "gerçeklerin tam, adil ve içten kabulünün Türkiye, Ermenistan ve Amerika dahil herkesin çıkarına olduğunu" belirttiğini ifade etti.

"ÜLKELER GEÇMİŞLERİNİN ACI UNSURLARIYLA HESAPLAŞMALI"
Harf, "Bu alanda ve daha genel anlamda zulmün önlenmesinde, yönetimin çalışmalarına rehberlik eden ilkelerden biri, ülkelerin, geçmişlerinin çok acı unsurlarıyla hesaplaşmaları ve bunları kabul etmeleriyle ilerleyebildiği ve daha güçlü oldukları şeklinde. Bunu yapmak, farklı ve daha hoşgörülü bir gelecek inşa etmek için esastır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.