Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

BM'den açıklama, "Suriye'de yaşayanların sayısı bir milyona yükseldi"

Birleşmiş Milletler (BM) Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye'deki kuşatma altında yaşayan insan sayısının altı ay içinde 486.700'den 974.080'e yükseldiğini ilan etti. O'Brien insanların boyun eğmeye ya da kaçmaya zorlanmak için tecrit edildiğini, aç bırakıldığını, bombalandığını, tıbbi ve insani yardımdan mahrum bırakıldıklarını söyledi. O'Brien ayrıca kasti zulüm taktiklerinin çoğunlukla Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerce uygulandığını vurguladı. Stephen O'Brien BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada "Kuşatmaları uygulayanlar, Konsey'in bu kuşatmaların kaldırılması konusundaki iradesini uygulamaya isteksiz veya kabiliyetsiz olduğunu veya durdurmak için adımlar atmak adına görüş birliği sağlamayacağını biliyor" dedi. Yeni kuşatma altına alınan yerler arasında, başkent Şam'ın muhaliflerin elindeki Cabar, Hacer el Esved, Han el Sih ve doğu Guta'daki bazı bölgeler yer alıyor.O'Brien, 275 bin kişinin kuşatma altında yaşadığı Doğu Halep'teki durum konusunda artık ne yapacağını bilemediğini de söyledi. Suriye hükümeti ve müttefiki Rusya'nın 18 Ekim'de bombardımana ara vermesinin bir umut ışığı verdiğini söyleyen BM yetkilisi, buna karşın muhaliflerin ve cihatçı grupların hükümetin kontrolündeki Batı Halep'in sivil bölgelerine topçu ateşi açması ve geçen Salı hava saldırılarının yeniden başlamasının kenti ve sakinlerini ölüm ve yok oluşa geri döndürdüğünü vurguladı. O'Brien geçen Pazar günü itibariyle Halep'in muhaliflerin elindeki kesiminde tüm Hastaneler yok edildiği için çalışan hiçbir hastane kalmadığını belirtti. BM Yetkilisi "Açık söyleyeyim. Halep'te gördüğümüz şiddetin geri dönmesi değil. Geçen hafta sivillere yönelik saldırılar insanlara karşı girişilen acımasız bir katliamda yeni bir alçak nokta" diye konuştu.Halep'teki insani durumun korkunçtan dehşet vericiye dönüştüğünü söyleyen O'Brien son BM gıda yardımının 13 Kasım'da dağıtıldığını söyledi.Mart 2011'de başlayan iç karışıklığın kısa sürede iç savaşa dönüştüğü Suriye'de yüz binlerce insan öldü, milyonlarca insan diğer ülkelere sığındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.