Öne Çıkanlar londra Aydın Çubukcu koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham yurt dışı Aerro Zöhre

Bu haber kez okundu.

Boko Haram'ın elinden yüzlerce kadın kurtarıldı

Nijerya Ordusu'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde terör örgütü kamplarına operasyon düzenlendiği belirtildi.Nijeryalı yetkililere göre, Sambisa ormanındaki operasyonda, rehin olarak tutulan 200 kız öğrenci ile 93 kadın kurtarıldı.Kızların geçen yıl Chibok'tan kaçırılan öğrenciler olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.Terör örgütü, 14 Nisan 2014 tarihinde Chibok'ta kız öğrencilerin kaldığı bir yurdu basarak 219 öğrenciyi kaçırmıştı. Olay dünya çapında yankı yaratmış, kızları kurtarmak için #BringBackOurGirls adı altında bir kampanya başlatılmıştı.Geçen hafta Nijerya devlet başkanı seçilen Muhammed Buhari, "kızları bulup serbest bırakmak için her türlü çabayı göstereceğini, ancak başarı sözü veremeyeceğini" açıklamıştı.

Boko Haram nedir?
Boko Haram, 2009 yılındaki askeri operasyonların başlatılmasından bu yana Nijerya'nın kuzeydoğusunda pek çok köyü ele geçirdi. Şu anda Belçika büyüklüğünde bir alanı kontrol ediyor.Teröristler şimdiye kadar 13 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. 1,5 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Örgüt bir süre önce IŞİD'e bağlılık bildirmişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.