Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Brexit Krizi

Taslak metin sebebiyle geçen perşembe dört bakan hemen istifa etti.

Dört bakandan yıldırım istifa

Taslak anlaşmanın koşulları sebebiyle hükümette üç istifa yaşandı. Avrupa Birliği'nden Çıkış'tan Sorumlu Bakan Dominic Raab ve Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Bakan Shailesh Vara istifalarını verdi.İstifa eden isimlere çalışma ve emeklilikten sorumlu bakan Esther McVey de eklendi. Suella Braverman'ın da istifasıyla istifa eden bakanların sayısı dörde yükseldi.

May’den ilk yorumlar

May, kabineye sunulan anlaşmanın taslak bir anlaşma olduğunu ve bunun imzalanacak son metin olmadığını açıkladı. May İngiliz halkına karşı bir sorumluluğu olduğunu ve bunu bir sonuca vardırmak istediğini belirterek "Avrupa Birliği'nde kalma seçeneğini değerlendirmeyeceğiz" dedi. İstifalar hakkında da konuşan May tüm arkadaşlarının kararına saygı duyduğunu ancak İngiltere'nin ne olursa olsun Mart 2019'da AB'den ayrılacağını açıkladı.

Muhafazakar Parti ayaklandı

İngiltere’de Muhafazakar Parti milletvekili Jacob Rees-Mogg, Başbakan Theresa May hakkında güvensizlik oylaması için başvurdu.

Muhalefet tepkisi

İngiltere'de muhalif İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de May'e sert tepki göstererek "büyük ve zarar dolu bir anlaşma ile hükümeti kaosa sürüklemeye çalışıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.