Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Çernobil'de son 20 yılın en büyük yangını çıktı

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin kuzeyinde, 400 hetralık ormanlık arazide kuvvetli rüzgarla yayılan ve Çernobil santraline 20 km. kadar yaklaşan yangının kontrol altına alındığını kaydetti.Çernobil Nükleer Santralinde 1986 yılında meydana gelen patlama ve yangın, dünyanın en büyük nükleer felaketine yol açmıştı. Santral çevresindeki bölgede hala tehlikeli düzeyde radyasyon bulunuyor.Yangının santral çevresindeki yoğun radyasyonlu bölgenin kimi noktalarına ulaşıp ulaşmadığı belirsiz. Ancak Başbakan Yatsenyuk, geri plandaki radyasyon düzeyinin değişmediğini söyledi.Yetkililer yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğini ve olayın soruşturulacağını bildirdi.Çernobil santralini çevreleyen 30 kilometrelik alana giriş çıkışlar büyük ölçüde yasak. Sadece tahrip olan reaktörü kapatmak amacıyla yeni bir yapı inşa eden işçilere ve kısa süreliğine bazı ziyaretçilere giriş izni veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.