Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi Murray Auchincloss

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düzenlenen suikastla ilgili çarpıcı detaylar

FETÖ/PDY üyesi askerlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele de saldırı düzenlenmişti. çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen özel kuvvetler ve MAK timleri, amaçlarına ulaşamadıkları operasyon sonrası, 2 şehit veren polisin karşı ateşinde kaçmışlardı. Firardan sonra en tehlikeli firari olarak aranan Zekeriya Kuzu ve yanındaki timdeki askerlerle Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde yakalandı. Diğer 11 firari askerde 30 Temmuz gecesi Marmaris Şirinköy'deki operasyonlarda yakalanmıştı. Zekeriya Kuzu, cezadan kurtulmak için 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için başvuruda bulunmuştu.

İDDİANAMEDEN ÇARPICI AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Darbeci askerlerini yakalanmasından 4 ay sonra Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında iddianameyi tamamlayıp Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.Sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıya dair önemli ayrıntılar da ortaya çıktı.

OTELİN YERİNİ, HAVA ÜSSÜNE GELEN BAŞYAVER SÖYLEMİŞ

FETÖ'nün ekonomik gelirlerinden yapısına kadar önemli bilgilerin yer aldığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak Okluk Koyu'ndaki konutta kaldığını bilen darbeci askerlerin, buna göre plan yaptıkları hatta o bölgenin fotoğraflarının dağıtıldığı öğrenildi. Ancak dana sonra Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na gelen Cumhurbaşkanı Baş Yaveri Albay Ali Yazıcı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini öğrenip saldırı planlayan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e söylediği saptandı. Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesinde darbeyi 11 Temmuz günü kendisini arayan darbe gecesi öldürülen Semih Terzi'den öğrendiğini iddia etmesine rağmen, gerek gizli tanıkların verdiği bilgilere gerekse de cep telefonları üzerinden yapılan araştırmalarda, çok önceden darbe toplantılarına katıldığı saptandı. Cumhurbaşkanına yönelik saldırıya katılan askerlerden MAK timlerine Binbaşı Taner Berber'in, Özel Kuvvetler timine Binbaşı Şükrü Seymen ile SAT timlerine de Yüzbaşı Özel Çöday'ın komuta ettiği öğrenildi. Ayrıca saldırı anında SAT ve özel kuvvet timlerinin 'Barbaros' MAK timlerinin de 'Kartal' kodlarını telsizlerde kullandıkları anlaşıldı.

BİNBAŞI ŞÜKRÜ SEYMEN, POLİSİ ŞEHİT ETMİŞ

Hava üssündeki hazırlıklardan sonra üç helikopterle havalanan darbeci askerlerin ilk olarak kumsala inmek istedikleri, ancak aşırı kumun kalkmasından dolayı otellerin asındaki boş araziye indikleri öğrenildi.Burada vatandaşların uzaklaşması için havaya ateş eden darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin bahçesine girdikleri, saldırıyı organize edenlerden Binbaşı Şükrü Seymen'in polis memuru Mehmet Çetin'i şehit ettiği, silahların krıminal incelemesinde tespit edildi. Polisi şehit eden Binbaşı Şükrü Seymen'in, otele girdikten sonra oradaki görevlilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı villaları sorduğu iddianamede yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.