Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

Danimarka, sular altında kaldı

Zararın milyonlarca kron'u bulduğu bakım evi sakinlerinin hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Bazı bölgelerde tren seferleri iptal edilirken, ana yollarda meydana gelen çökmeler nedeniyle otoyollar trafiğe kapatıldı.

Sel baskınlarının sonbahar tatiline gelmesi ve okulların kapalı olması bir şans olarak yorumlandı. Sular altında kalan Vendsyssel bölgesinde, evleri zarar görmeyen bazı konut sakinlerinin göl haline gelen sokaklarda kanolarını kullanması evine su basan aileleri kızdırdı. Jylland Yarım adasında Hjörring ve Frederikshavn bölgelerinde su boşaltma ve kurtarma çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğü bildirildi.

Kuzey Jylland bölgesinde 25 otoyolun kullanılamaz halde olduğunu bildiren Meteoroloji yetkilileri ekim ayında yağan yağmur miktarının ülkede en son 1874 yılında görüldüğünü açıkladılar. Yağışların en çok zarar verdiği yerlerden biri de mezarlıklar oldu, su altında kalan bazı kilise mezarlıklarında, cesetlerin ortaya çıktığı ancak etik olmadığı için görüntü alınmasına izin verilmediği bildirildi.Yağışların devam edeceğini bildiren yetkililer, televizyon, radyo ve İnternet aracılığı ile hava durumunun takip edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.