Öne Çıkanlar londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

Dünyaca ünlü çikolata şirketi IŞİD yüzünden adını değiştirdi

ISIS isimli çikolata firması ismini değiştirmesine gerekçe olarak terör örgütü Irak Şam Örgütü (IŞİD) olarak gösterildi. İsim benzerliğinin işlerini etkilediğini söyleyen ISIS Pazarlama Müdürü Desiree Libeert; “Çikolata ve şekerlemelerimize ISIS adını seçmiştik. Fakat aynı isimle bir terör örgütünün olduğunu bilseydik bu adı asla seçmezdik” diye söyledi. Müşterilerinin bir terör örgütüyle aynı adı taşıyan çikolatayı seçmek istemediğini belirten Libeert; “Uluslararası alanda sahip olduğumuz müşterilerimiz ismimizden ötürü çikolatalarımızdan daha çok alamayacaklarını dile getirdi” diye söyledi. Libeert, bu yüzden şirketin adını kurucularının soyadı olan “Libeert” ile değiştireceklerini ifade etti. Dünyadaki önemli çikolata şirketlerden biri olan ISIS, senede 5 bin tondan çok çikolata üretiyor ve senede 35 milyon avro ciro elde ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.