Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

Engelli öğrencilerin yaşam eğitim iş alanı kalitesini arttırma projesi

Avrupa ajansı (AVA) Londra-Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla desteklenen yeni bir başlangıç (A New Start) projesi, farklı öğrenme yetenekleri olan öğrenciler ve fiziksel engellilerin yaşam kalitesini arttırmak üzerine kurulu bir proje olarak gerçekleştirildi. Beş ülkenin ortaklığıyla yürütülen Projenin koordinatorü Denizli Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi’ydi.Projede beş  ülkede çeşitli atölye çalışmaları incelendi ve proje sonunda engelli öğrenciler icin iki kılavuz katalog,( dikiş- nakış ve muhasebe kataloğu) , projenin web sitesi ( www.anewstart.eu ) , broşür ve posterler oluşturuldu.

İngiltere Kadın Platformu 

Projenin Britanya ortağı İngiltere Kadın Platformu ( Women's Platform UK- WPUK) Engelli öğrencilerin yaşam, eğitim, iş alanı kalitesini arttırma projesinde iki yıl süreyle yaygınlaştırmada rol aldı. Londra'da Proje süresince çeşitli seminerler, bir konser ve çeşitli kurslar ile cok sayıda farklı öğrenme profiline sahip kadına ulaştı.Bu arada Women's Platform UK Türkiye ve Portekiz'de düzenlenen iki seminerde konuşmacı olarak yaygınlaştırmaya destek verdi. Denizli Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesinin koordinator olduğu projeye Ingiltere'nin yanı sıra AB ülkeleri olarak İtalya, Portekiz, İspanya destek verdi. Bes ülkenin eğitim sistemi, engellilik yasaları  ve meslek liseleri araştırılıp her ülke tarafından veri tabanına aktarıldı böylece karşılastırma yapılması kolaylaştı. Projenin final raporu yazılıp ulusal ajanslara gönderildi. Projenin sürdürülebilir olması icin web sitesi güncellenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.