Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Enkaz altında kalan Nepal vatandaşı 82 saat sonra kurtarıldı

Nepal’de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem sonrası ölü sayısı 5 bini aştı. Birleşmiş Milletler’in Nepal temsilcisi Jamie McGoldrick, arama kurtarma çalışmalarında zamanla yarışıldığını belirtti. McGoldrick, enkaz altındakilerin en fazla yedi ila dokuz gün sağ kalabileceklerini vurgularken, dün beşinci güne girildiğinin altını çizdi. Başkent Katmandu dışında kalan bölgelere ulaşım zorlukla sağlanırken dün BM’nin yardım ekipleri Gurka bölgesinde yolları kapanan köylere ulaştı. Bölgeye hava ulaşımı tekrar sağlanırken, bazı turistlerin kalarak arama kurtarma çalışmalarına yardım ettiği belirtiliyor.

Otelin adını hatırlayamadı
Ancak depremin 5’inci gününde mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Dün depremden 82 saat sonra enkaz altından bir kişi sağ olarak kurtarıldı. Fransız kurtarma ekibi tarafından Katmandu’da yıkılan bir otelin enkazından sağ olarak çıkarılan 27 yaşındaki Rişi Khanal, idrarını içerek hayatta kaldığını belirtti. Enkaz altında kaldığı süre boyunca akrabalarını aradığını belirten Khanal, kaldığı otelin adını unuttuğu için büyük panik yaşamış. Sonunda kayınbiraderine ulaştığını belirten Khanal, otelin adını hatırlayabilseydi daha kısa sürede kurtulabileceğini de ifade etti. 80 yılın en büyük deprem felaketinden kurtulan şanslı adam, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Khanal’ın 82 saat sonra yalnızca bacağındaki yarayla kurtulmasının mucize olduğunu belirtti.

Dezenfektan sıkıntısı
Depremde evlerini kaybeden binlerce kişi, başkent Katmandu’dan daha güvenli bölgelere göç etmeye başladı. Bölge halkı yaralarını sarmaya çalışırken yiyecek ve tıbbi malzeme ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Dünyanın 16’ncı en yoksul ülkesi olan Nepal’de bir hastanede yeterli dezenfektan bulunmadığı için hastaların yaralarının viskiyle temizlendiği belirtiliyor.
Başbakan Sushil Koirala, felaketin boyutlarıyla baş edemediklerini ifade ederken, çevre ülkelerden gelen yardımlara ihtiyaç duyduklarını vurguluyor. Zor günler geçiren depremzedeler, yetkililerden ve sivil toplum örgütlerinden yardım bekliyor. Ülkede gerginlik tırmanırken, yardımların dağıtılmasında meydana gelen gecikmeler protesto gösterilerine de sahne oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.