Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü

Bu haber kez okundu.

'Ermeni soykırımı' açıklamasına Papa'dan Türkiye'ye yanıt gecikmedi

Katoliklerin ruhani lideri, dünkü ayin sırasındaki konuşmasında inançları nedeniyle kötü muamele yapılan İsa’nın 12 havarisinden Yuhanna ve Simun’un (Petrus) “Gördüğümüz ve duyduklarımız karşısında sessiz kalamayız” sözlerini hatırlattı.Papa Françesko, günümüzde Kilise'nin mesajının “içtenliğe ve Hıristiyan cesaretine giden bir yol sunmak" olduğunu belirtti.Il Fatto Quotidiano gazetesi ve bazı haber siteleri, Papa’nın Türkiye’ye cevap verdiği yorumunu yaptı.

"20'NCİ YÜZYILIN İLK SOYKIRIMI"
Papa Françesko, Vatikan'da Ermeniler için düzenlenen pazar ayininde, 1915 Olayları'ndan söz ederken, selefi Papa 2'nci Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan "20'nci yüzyılın ilk soykırımı" ifadesine atıfta bulunmuştu. Papa Françesko'nun bu sözlerinin ardından Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, "Hayal kırıklığı ve üzüntü duyduk. Güven kaybına yol açtı” mesajı verildi. Türkiye aynı gün Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı da istişarelerde bulunmak için geri çağırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.