Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Eski IŞİD üyesinden çarpıcı sözler

'Saleh' olarak tanıtılan IŞİD'den kaçan sığınmacı, İngiliz Sky News TV kanalına verdiği özel röportajda, rehinelerin kafasını kesen 'Cihatçı John' lakaplı Muhammed Emwazi'nin rehinelerden birinin kafasını keserken bizzat orada bulunduğunu iddia ederek, Emwazi'nin örgüt içinde yabancı rehineleri öldürmekle görevli olduğunu söyledi.Röportajda yüzünü gizleyen eski örgüt üyesi Emwazi'nin Japon rehine Kenji Goto'yu infaz ederken yanında bulunduğunu ve örgütteki görevinin yabancı rehineleri güvende olduklarına ikna etmek olduğunu söyledi. Saleh, yakalanan rehinelerin gerçekte öldürülmeden önce çok sayıda sahte infaza maruz kaldıklarını bu nedenle de görüntülerde, sakin durabildiklerini söyledi.Saleh Sky News'e verdiği röportajda , "Benden rehinelere 'sorun yok, sadece bir video, sizi öldürmeyeceğiz, sadece hükümetinizden Suriye'ye saldırmamalarını isteyeceğiz. Sizinle bir sorunumuz yok. Siz bizim misafirimizsiniz' demem istenirdi. Onlara her zaman endişe etmemeleri gerektiğini söylerdim. Ama en sonunda öldürüleceklerini biliyordum" diye konuştu.Saleh, Japon rehinenin infazında Emwazi'nin yanında bulunduğunu iddia ederek şunları söyledi: "İnfaz bittikten sonra, 3-4 kişi geldi ve cesedi bir araca koydular. John, hızlı, hızlı, hızlı, bitirmemiz gerek diyordu. O sonra başka yere gitti. Herkes ona saygı duyardı. O sadece emir verirdi" diye konuştu. Saleh, Emwazi'nin bu kadar saygı görmesinin nedeninin yabancı rehineleri öldürmeye istekli olmasına bağladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.