Öne Çıkanlar londra koronavirüs Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu maç saat kaçta ingiltere Bursa Kebap Evi londra yurt dışı pop müzik

Bu haber kez okundu.

Eski Küba Cumhurbaşkanı Fidel Castro hayatını kaybetti

1959'da Küba devrimine liderlik eden Castro ve ABD'nin çabalarına rağmen yarım yüzyıl boyunca ülkeyi yönetti ve yetkilerini 2008'de kardeşi Raul Castro'ya devretti. Destekçileri, Castro'yu Küba'yı halka geri veren lider olarak överken , muhalifleri onu muhalefeti vahşice bastırmakla suçladı. Kuzey Kore, Vietnam, Çin ve Laos ile dünyadaki 5 komünist ülkeden biri olan Küba'yı neredeyse yarım yüzyıl idare eden Castro, uzun siyasi hayatını bu ideolojiye adamış ve "kanının son damlasına kadar savaşacağını" defalarca açıklamıştı. Görevde kaldığı süre içerisinde 10 ABD Başkanı deviren Castro, ABD Başkanı Barack Obama'nın göreve geldiği yıl olan 2008'de görevi bıraktı. Castro, Küba vatandaşlarının büyük çoğunluğunun gözünde bir kahramandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.