Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Ferguson protestolara devam ediyor

Vonderitt Myers'in vurulması nedeniyle St. Louis'teki bir parkta toplanan ve aralarında insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, Adliye Sarayı'na yürüdü. İnsan hakları aktivisti Lew Moye, ağustos ayında Ferguson'da silahsız siyahi genç Michael Brown'un öldürülmesinin siyahilere yönelik sorunların gün yüzüne çıkmasına fırsat verdiğini belirtti. Toplumun bir kesimine yönelik uygulanan kanunsuzluğun acil şekilde çözülmesi gerektiğini dile getiren Moye, özellikle emniyet teşkilatı içerisinde bazı uygulamaların değiştirilmesinin yanı sıra siyahilerin ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.
13 EKİM'E KADAR DEVAM
Grup, tepkisini daha güçlü dile getirmek amacıyla 13 Ekim'e kadar ilan ettiği “Direnme Haftası” kapsamında protestolar düzenleyeceğini duyurdu. Vonderitt Myers, ülkede ağustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde vuruldu. St. Louis polisi, siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine üç el ateş ettiğini ileri sürmüş, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunmuştu. Ferguson'da ağustos ayında silahsız siyahi genç Michael Brown'un, elleri havadayken, polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış, ABD Başkanı Barack Obama açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Michael Brown'un öldürülmesiyle ilgili davanın gelecek ay sonuçlanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.