Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Dünya Eğitim Forumu Girne Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Financial Times yazdı Almanya ve İngiltere savunma anlaşması mı imzalıyor

Gazetenin manşetinden duyurulan habere göre anlaşmayla İngiliz hükümeti, AB'den ayrılma kararına rağmen Almanya'yla ve AB'yle işbirliğini güçlü bir şekilde sürdürmek istediği mesajını vermek istiyor.

FT, İngiliz Savunma Bakanlığı'nın anlaşma üzerine çalıştığını açıkladığını, Alman Savunma Bakanlığı'nın da bu bilgiyi teyit ettiğini belirtti.

Anlaşmanın siber güvenlik, askeri eğitim ve deniz güvenliği alanlarını kapsadığını belirten gazete, Almanya'nın da Brexit sonrası dönemde İngiltere ile, Avrupa'nın savunma ve güvenliğinde işbirliğine çok önem verdiğini yazdı.

FT, hem Londra'nın hem de Berlin'in özellikle Ukrayna krizi ardından Doğu Avrupa'da birlikte hareket etmeye önem verdiğini belirtiyor.

Haberde, İngiltere Dışişleri Bakanı Michael Fallon'un, İngiltere'nin farklı AB ülkeleriyle askeri bağları güçlendirmek için görüşmeler yaptığını söylediği de aktarılıyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.