Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu

Bu haber kez okundu.

Frankfurt'ta oy verme işlemi durdu sebebi şok etti

İddiaya göre Frankfurt’ta oy kullanacak olan Türk seçmen  Nizamettin Uyanık isimli 66 yaşındaki bir seçmenin iki sandıkta da oy kullanması üzerine kentte oy verme işlemleri durduruldu. Uyanık, uzun süren ıslemlerinin ardından oyunu kullandı. Daha sonra yanındaki 4 no'lu sandığa geçti ve burada da kimliğini gösterdi.

CHP'li üye duruma itiraz etti

Sandık başkanı, kimliği kontrol edip yeniden oy pusulası ve zarf verdi. Seçmen de, yeniden mührünü bastı ve oyunu attı. Bu sırada CHP'li üye durumu fark edip itiraz etti. Ancak, itiraz gecikmişti ve oy sandığa atılmıştı. Hemen YSK temsilcisi ile Frankfurt Başkonsolosluğu alarma geçirildi.

YSK'dan sandığı kapatın talimatı

Ankara'daki Yüksek Seçim Kurulu'na durum iletildi. Yüksek Seçim Kurulu, “Hemen oy verme işlemini durdurun” talimatı gönderdi. Bunun üzerine oy verme işlemi durduruldu. YSK'ya durum anlatıldı ve yeni talimat beklendi.

Oy verme islemleri yeniden başlatıldı

YSK, iki saat sonra oy verme işleminin yeniden başlatılmasını kararlaştırdı. Oy sandığa atıldığı için, bu konuda bir şey yapılamayacağı, ancak sorumlular hakkında yasal işlem yürütüleceği belirtildi. YSK'nın konuyla ilgili yazılı talimatı ve kararı ise, dün akşam saatlerinde Frankfurt Başkonsolosluğu'na gönderildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.