Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Rishi Sunak

Bu haber kez okundu.

Fransa'nın güneyine düşen uçak arızalıydı iddiası

Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa Alpleri'nde bulunan Barcelonnette kasabası yakınlarında düşen uçağın, paramparça olduğu açıklanmıştı.Enkaz kurtarma çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan bir uzman Reuters'a yaptığı açıklamada, ulaşılan karakutuda kokpit içindeki ses kayıtlarının bulunduğunu söylerken; uzmanların, hava kazalarını soruşturmada elzem olan uçuş bilgisini içeren ikinci karakutuyu da incelemeleri gerektiğini vurguladı.

TÜM OLASILIKLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bulunan karakutunun hasarlı olduğunu, ikinci karakutuyu arama çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı. Cazeneuve, kaza nedenine ilişkin tüm seçeneklerin değerlendirildiğini fakat terör saldırısı ihtimalinin temel olasılık olarak görülmediğini söyledi.

Marsilya Savcısı Brice Robin, uçak enkazı üzerinde helikopterle inceleme yaptıktan sonra Reuters'a yaptığı açıklamada, "Kelimenin tam anlamıyla paramparça olmuş bir uçak gördük. Uçak iskeleti ya da kanatlardan bütün kalmış tek bir parça bile yok" dedi

Die Zeit gazetesi, uçağın teknik bir problem nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı. Lufthansa'dan yapılan açıklamada tekerleklerin açılması sırasında kapaklarda bir sorun olduğu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı sadece gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığı kaydedildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir Türk'ün hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Çavuşoğlu yolcu listesindeki Yasmin adlı kişinin Türkiye vatandaşı olup olmadığını bilmediklerini de sözlerine ekledi.uçakta; 67 Almanya, 45 İspanya, birer Belçika, Danimarka, İtalya ve Hollanda vatandaşının bulunduğu açıklanmıştı. Bugün gelen bilgiler; iki Arjantinli, iki Avustralyalı ve "muhtemelen" iki de Japon yolcunun da uçakta bulunduğu yönünde.AFP'nin haberine göre; uçakta Alman opera sanatçıları Oleg Bryjak (54), Maria Radner (33) de bulunuyordu. Radner'in eşi ve bebeğiyle yolculuk yaptığı açıklandı

Fransa Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu'ndan uzmanların bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte Nice şehrinin yaklaşık 100 km kuzeyindeki kaza alanını ziyaret edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.