Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

G20 zirvesinde Barack Obama'nın benzetmesi çok konuşuldu

G20 zirvesinde Obama'nın benzetmesi çok konuşuldu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan politikaları ve Kuzey Afrika'da yaşanan ebola salgını ile mücadele ettiklerini ifade eden Obama, “Rusya'nın saldırganlığının dünya için tehlike arz ettiğine MH17 uçağının geçirdiği korkunç kazadan sonra emin olduk” dedi. Obama 24 Eylül 'de BM Genel Kurulu'nun açılış konuşmasında da dünya barışı ve güvenliğini tehdit eden 3 unsur olduğunu, bunlardan ilkinin Ebola virüsü, ikincisinin Rusya'nın Ukrayna'ya karşı eylemleri ve üçüncüsünün de terör örgütü IŞİD olduğunu söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Obama'nın açıklamalarına sert tepki göstermiş, bunu Güvenlik Konseyi ya da uluslararası hukuk gibi meşru zeminler yerine kendi güvenlik doktrini ile dünyaya bakış değerlendirmesinde bulunmuştu. G20 zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le, ABD Başkanı Obama'nın ikili görüşme yapması bekleniyor. Putin, Obama ile hafta başında gerçekleşen APEC zirvesi çerçevesinde ayak üstü görüşmüştü.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.