Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Genc Türkler Kulubu Lösev ile yeniden elele projesi

Genc Turkler Kulubu , ilkini gecen yil baslattigi Losev ile yeniden elele projesini geleneksellestirerek bu yilda 12. Uluslarasi Losemili Cocuklar haftasina ozel olarak 2. sini 26-30 Haziran tarihleri arasinda hayata gecirdi. Lösemi, diğer bir adı ile kan kanseri ile mücadelede en önemli tedavi Moral, Beslenme ve Toplum’un desteğidir ana fikrinden yola cikarak hazirlanan organizasyonda, bu hastalikla mucadele etmis, savasmis 4 kucuk cocugumuz; Elazig'dan Umut Can Cebrail Deniz (6), Antalya’dan Melike Uysal (9), Konya’dan Ozlem Oktay (10), Manisa’dan  Hilal Canten (10) ve Ankara'dan Lösev yetkilisi  Sezin Soylu, 5 gün boyunca bizlerin ve duyarlı Londra halkının misafiri oldu.

Organizasyonun Ana amaci ve hedefi neydi? Cocuklarimizin hastaliklarina ve hayata karsi azimle verdikleri zor savasin ardindan bir odul olmasi, gozlerinin icini guldurerek onlara yine cocuk olduklarini hatirlatacak anlarin yasatilmasi ve en onemlisi onlar hastane odasindan ayrilip yeni bir hayata merhaba derken yasadiklari deneyimleri burada gecirecekleri ruya gibi bir tatil ile unutturmakti. Onlar birer pirlanta cocuk ve onlar hayatin oyun bahcesinde kahkahalar ile oynamayi hak ediyorlar. Bizlerde Londra’yi 5 gun boyunca kahramanlarimiz icin oyun bahcesi haline getirmek icin ugrastik.

Onlar birer Kahraman dedik, evet harbi onlar gercek birer kahraman. Hastalikla savasmak bir yana onlar hayat ile savasiyorlar. Yilmiyorlar..Hep umut dolular. Bu kahramanlar ile bizden desteklerini esirgemeyen toplumumuzuda tanistirmak icin 27 Haziran Persembe aksami Efes2 restaurantta “ Siz Hic Gercek Bir Kahraman ile Tanistiniz mi” diyerek onlarin onuruna bir yemek organize edildi. 120 kisilik guzel bir katilimin oldugu yemekten elde edilen gelirde sagliklarina kavusmayi bekleyen yeni kahramanlar icin Losev’e bagislandi.

Çocuklarımız bu program sürecinde, Londra Türk Radyosu'nda canlı yayına katıldılar, kendi programlarını yapıp seslerini duyurdular; “London Eye'a binerek Londra'yı yükseklerden uçarak , dunyanin en büyük dönme dolabından, seyretme deneyimine sahip oldular , Madame Tussauds'u ziyaret ederek bal mumundan yapılmış ünlülerin heykellerini gördüler. Sea Life Aquarium'da gezdiler. Duck turu ile once sehir turu sonra Thames nehri üzerinde gezdiler.  Legoland’a gidip en buyuk legolar arasinda butun gun oyunlar oynama sansi yakaladilar. Muze ziyaretleri yaptilar.  M&M ‘de cikolatalarin renkli dunyasina girdiler.

5 günün sonunda onların gözlerinin içindeki mutluluğu, seslerindeki heyecanı, dudaklarında ki hic eksik olmayan gülümsemeleri gördükten sonra amacimıza ulaştığımızı anladık. Hepsi mutlu yüzleri, tertemiz kalbi ile yüreğimizde yer edindi. Lösemi ile mücadelede en önemli tedavinin Moral, Beslenme ve Toplum'un desteği olduğunun ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. Minik kahramanlarimiz oyle mutlu ayrildilar ki, herbirinin “tesekkurler” dedigi an hicbirsey ile kiyaslanamaz.

Dunya tek basiniza oldugunuzda bir anlam kazanmiyor, Dunya cevrenizde bulunan insanlarla degerli ve renkli bir hal aliyor. Toplum olarak duyarli olmanın birlik olmanın geleceğimizin emanetçileri çocuklarımız için biz büyüklere düşen sorumluluğun büyüklüğünün farkındalığı ile hareket eden Genç Türkler Kulubü olarak bu calışmada bize destek olan Londra'da ki tüm Türk toplumuna da desteklerinden ötürü teşekkürleri bir borç biliriz.  Atatürk'un de dediği gibi ; Memleketi gezmeli, milleti tanımalı. Eksiği nedir görüp göstermeli. Milleti sevmek böyle olur. Yoksa lafta sevmek fayda vermez.  Yine bu bağlamda etkinliklerimizde çemberin içinde olmak  ve çalışmalarda bizzat bulunmak isteyen tüm dostlarada kapımız açıktır. Genc Turkler Kulubu Daha fazla bilgi icin bize asagidaki numaradan ulasabilirsiniz Ozlem Bedes 07813810927

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.