Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu

Bu haber kez okundu.

Güney Kıbrıs, İngiltere'yi Kırmızı kategorisine aldı, COVID-19 Güney Kıbrıs İngiltere giriş kuralları! Karantina, PCR test ?

AVRUPA AJANSI (AVA) Güney Kıbrıs Rum Kesimi yaptığı resmi açıklamada İngiltere'yi Kırmızısı kategorisine aldı. İngiltere devleti resmi sitesinde bu açıklamaya yer verdi. Neler değişti. Artık İngiltere'den Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidecekler kırmızı liste kurallarına uyacak. İşte yeni kurallar.

  • İngiltere gibi Kırmızı Kategori ülkelerinden Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gelen yolcular, kalkıştan 72 saat önce PCR testinden geçmeli ve negatif bir sonuç belgesi ibraz etmelidir.
  • Ardından Larnaka veya Baf havaalanlarına vardığınızda başka bir PCR testinden geçmeli ve sonuç açıklanana kadar kendi kendinizi izole etmelisiniz.
  • Test sonuçları, çevrimiçi platform aracılığıyla üç saat içinde erişilebilir olmalıdır. Her iki testin maliyeti yolcu tarafından karşılanır.
  • Seyahatten önce alınan PCR testinin sonuçları e-posta veya SMS şeklinde olabilir, ancak sonucun kendisi ve/veya randevu mektubu, testin yapıldığı tarih ve saati içermelidir.
  • Başka bir ülkeye seyahatinizi kolaylaştırmak için test yaptırmak için NHS test hizmetini kullanmamalısınız. Özel bir test merkezini ayarlamalısınız.
  • 12. yaş gününden önce Kıbrıs Cumhuriyeti'ne gelen çocuklar test zorunluluğundan muaftır.

Aşağıdaki yolcu kategorilerinden birine aitseniz, yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti'ne vardığınızda teste girme seçeneğiniz vardır:

  • Kıbrıs vatandaşları ve aile üyeleri (yabancı eşler ve reşit olmayan çocukları),
  • Cumhuriyette yasal olarak ikamet eden kişiler,(Resident)
  • Viyana Sözleşmesi uyarınca Cumhuriyete girme hakkı olan kişiler.
  • Bu seçeneği tercih ederseniz, varışta 72 saat boyunca zorunlu izolasyonda kalmalısınız. 72 saatlik sürenin sonunda başka bir PCR testinden geçmelisiniz. Tekrar testi negatif çıkarsa izolasyonunuzu sonlandırabilirsiniz. Test sonucu aşağıdaki e-posta adresine gönderilmelidir: [email protected]. Her iki testin maliyeti yolcu tarafından karşılanır.
  • Kıbrıs'ın Kırmızı kategorisindeki ülkelerden gelen yolcular için giriş koşulları hakkında daha fazla bilgi, Kıbrıs uçuş kartı web sitesinde mevcuttur.

İzin verilen tüm yolcular, yolculuklarından önce Cyprus Flight Pass web sitesinde bulunan bir Kıbrıs Uçuş Geçişini tamamlamalıdır. İlgili olduğu durumlarda, PCR test sonucunuzun kalkıştan sonraki 24 saat içinde Cyprus Flight Pass'a yüklenmesini sağlamaktan siz sorumlu olacaksınız. Randevu mektubunuzu sağlamanız gerekiyorsa, her iki belgeyi de tek bir fotoğrafta yükleyebilirsiniz. Kıbrıs Uçuş Pasosunu almaya ek olarak, yolcuların bu belgelerin basılı veya elektronik kopyalarını yanlarında taşımaları gerekmektedir. Uçağa binmeden önce ve göçmenlik bürosuna varışta uçuş kartınızı ibraz etmeniz istenecektir.

Kıbrıs hükümetinin, Kıbrıs Uçuş Kartı kullanımıyla ilgili soruları olan yolculara yardımcı olacak bir yardım masası vardır. Bu hizmete +(357) 2484 1234 numaralı telefondan ve Cyprus Flight Pass e-platformundan erişilebilir. Gelişmeleri Kıbrıs Cumhuriyeti Enformasyon Ofisi aracılığıyla takip etmeye devam etmelisiniz.


 
İki COVID-19 aşısı olduğunu kanıtlayan yolcuların yola çıkmadan önce PCR testi yaptırmaları gerekmemektedir. İki aşı yaptırdıysanız, yine de bir Kıbrıs uçuş kartı almanız gerekecektir. Hangi aşıların kabul edilebilir olduğu ve son dozunuz ile seyahat tarihiniz arasında geçmesi gereken süre hakkında bilgi için Cyprus Flight Pass web sitesini kontrol etmelisiniz. (Bkz. COVID-19 aşı durumunuzu gösterme)

Son 14 gün içinde Birleşik Krallık'ta bulunan Kıbrıs'ın kuzeyine seyahat edenlerin, kalkıştan 72 saat önce bir PCR testinden geçmeleri ve girişte olumsuz bir sonuç sunmaları gerekmektedir. Aşı programını tamamladıysanız ve/veya daha önce COVID-19 geçirdiyseniz, girişten sonra karantinaya girmeniz gerekmeyecektir. Diğer tüm yolcuların, yetkili makam tarafından belirlenen konaklama yerlerinde 7 gün karantinaya almaları gerekmektedir. Birleşik Krallık'tan hem aşılı hem de aşısız kişilerin varışta başka bir PCR testi yapmaları gerekecektir.

COVID-19 aşı durumunuzu gösterme


İngiltere'de yaşıyorsanız, Kıbrıs, COVID-19 aşı durumunuzu göstermek için NHS COVID Pass'ı veya NHS mektubunuzu kabul edecektir. İskoçya veya Galler'de yaşıyorsanız, Kıbrıs, COVID-19 aşı durumunuzu göstermek için ilgili NHS mektubunuzu kabul edecektir. Aşı merkezlerinden aldığınız NHS randevu kartınız aşı kanıtı olarak kullanılmak üzere tasarlanmamıştır ve aşı durumunuzu göstermek için kullanılmamalıdır.

FOR ENGLISH PLEASE CLICK 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.