Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Halepten sürpriz haber sivillerin tahliyesi başlıyor

Suriye'de İran komutasındaki Şii milislerle Beşşar Esed ordusunun kuşatmasındaki doğu Halep'te, ateşkesin yeniden sağlanması konusunda uzlaşmaya varıldı. Sivillerin bölgeden çıkmaya başlaması ve sürecin sorunsuz işlemesi halinde otobüslerle tahliyenin hızlandırılması öngörülüyor. Kuşatma bölgesindeki muhalif grupların komutanlarından alınan bilgiye göre, muhalif savaşçıların cephe hatlarına duyuru yapılarak ateşkese dönüldüğü ilan edildi.Diğer taraftan, dün akşam saatlerinde İranlı general Seyit Cevat komutasında karadan tanklar ve ağır silahlarla operasyona başlayan Şii milisler de saldırıları durdurdu.

OTOBÜSLER HIZLA TAHLİYE EDECEK

Muhalif kaynaklar, ateşkesin yeniden sağlanmasıyla aracı olan sivillerin bölgeden çıkmaya başlayacağını bildirdi. Her an başlaması beklenen sürecin sabaha kadar sorunsuz devam etmesi durumunda da otobüsler bölgeye girerek sivilleri ve muhalif savaşçıları hızla tahliye edecek.

TÜRKİYE YENİDEN DEVREYE GİRDİ

Türk istihbarat kaynakları, Türkiye ve Rusya arasında gerçekleşen görüşmelerin ardınan ateşkesin sağlandığını anlattı.Kaynaklar, Türkiye'nin muhalifler, Rusya'nın ise rejim güçleri adına garantör olduğunu bildirdi.Kuşatma altındaki bölgeden çıkanların Halep'in güneybatısında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline geçmeleri bekleniyor. Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib, Hatay'ın karşısına denk düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.