Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Himalayalardaki aşırı kar ve fırtına sonucu 21 kişi yaşamını yitirdi

Nepal'in orta kesimindeki kar fırtınası nedeniyle Himalaya dağlarında aralarında dağcılarında bulunduğu en az 21 kişi öldü. Ölümlerin önemli bir bölümü doğa yürüyüşçüleri açısından popüler bir rota olan Annapurna bölgesinde yaşandı. Kar fırtınası nedeniyle bu bölgede bulunan ikisi İsrailli, ikisi Polonyalı sekizi Nepalli öldü. Annapurna'dan dönüş yolunda bulunan çok sayıda yürüyüşçüye ulaşılamadı. Yakınlardaki Manang bölgesinde ise çığ düşmesi nedeniyle beş dağcı öldü. Yetkililer bu kişilerin dördünün Kanadalı, birinin ise Hint olduğunu söyledi. Ayrıca aynı bölgedeki başka bir çığ düşmesi olayında da üç Nepalli köylü öldü. Arama kurtarma çalışmalarını koordine eden bir askeri yetkili, başkent Katmandu'dan gönderilen iki askerin helikopterin de arama çalışmalarında kullanıldığını söyledi. Her yıl Ekim ayında binlerce kişi Annapurna bölgesinde doğa yürüyüşü ve tırmanış yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.