Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Hong Kong'da eylemler sürüyor

Binlerce kişi 'Occupy Central' hareketi altında, Pekin yönetiminin 2017'de yapılacak Hong Kong özel yöneticisi seçimindeki kısıtlamalarına karşı protesto düzenliyor. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale edip barikatları dağıttı. Halkın tepkisi, Çin hükümetinin Hong Kong'un bir sonraki yöneticisini vatandaşların seçmesi taleplerini geçen ay reddetmesiyle başladı.Hong Kong'un mevcut Özel Yöneticisi CY Leung, 2012'de bin 200 üyeden oluşan bir komite tarafından seçilmişti. Hong Kong'daki "tam demokrasi" yanlıları, bu komitenin Çin hükümetine sadık üyelerden oluştuğunu savunuyor.Hükümet tarafından 'yasa dışı' olarak tanımlanan gösteriler sürerken açıklama yapan Çin Devlet Konseyi sözcüsü merkezi hükümetin hukukun üstünlüğünü zayıflatacak ve "sosyal huzuru tehlikeye atabilecek tüm yasa dışı" faaliyetlere karşı olduğunu söyleyerek Hong Kong Özel Yönetimine desteğini ifade etti.

70'in üzerinde gözaltı

Bölgedeki üniversite öğrencilerinin geçen hafta Çin'i protesto etmek için derslere girmemesinin ardından "Occupy Central" hareketi de 2017 yılında bir sonraki bölge yöneticisi seçiminin ana hatlarını belirleyen kuralların kaldırılması talebiyle hükümet binalarının bulunduğu bölgede oturma eylemine başlamıştı.Olaylar sırasında dördü polis memuru 34'ten fazla kişi yaralanmış, 74 kişi gözaltına alınmıştı.Eski bir İngiliz sömürgesi olan Hong Kong 1997'de özel statüyle Çin'e geri verilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.