Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Hong Kong'da gerilim artıyor

Daha önce yönetim karşıtlarıyla destekçisi olduğu sanılan kişiler arasında çatışmalara sahne olan Mong Kok semtinde bu kez de ağız dalaşı ve sözlü tartışmalar yaşandı. Milletvekili Albert Chan, gazetecilere çekişmelerin büyük olasılıkla yüzde 90'ının kurmaca olduğunu söyledi. Albert Chan, "Çin Komünist Partisi, çatışma yaratmakta ustadır" yorumunu yaparken, Çin yönetiminin resmi yayın organı People's Daily'de çıkan baş yazıda, "yasa dışı gösterilerin, sosyal düzenin ciddi biçimde bozulmasıyla, büyük ekonomik zarar ve olası can kayıplarıyla sonuçlanabileceği" uyarısında bulunuldu. Bu arada Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, hükümet binaları çevresindeki alanın pazartesi gününe kadar boşaltılması gerektiğini söyledi. CY Leung, yetkililerin, "Sosyal düzenin yeniden sağlanması için gerekli tüm adımları atmak" konusunda kararlı olduğunu dile getirerek, göstericilerin kapattığı ana yolların da yeniden trafiğe açılmasını istediğini belirtti. Hong Kong Öğrenciler Federasyonu ise memurları işlerinden alıkoymak gibi bir niyetlerinin bulunmadığını, hükümet binalarının bulunduğu bölgeye giden yolun açık olduğunu, kapalı olan yolların açılmasının, ikili görüşmelerin ön koşulu olmaması gerektiğini açıkladı. Açıklamada, siyasi reform için herhangi bir adım atılmadığı ve polisin, Mong Kok'ta göstericilere yönelik saldırılar sırasındaki tutumuna açıklık getirmediği için eylemin süreceği belirtildi. Hong Kong'taki gösteriler sırasında cuma gecesi Mong Kok semtinde bazı grupların göstericilere saldırması üzerine çıkan şiddet olayları sırasında altısı polis memuru 18 kişi yaralanmış, 19 kişi göz altına alınmıştı. Polis, yönetim karşıtı göstericilere saldıran Pekin yönetimi destekçilerinin, bu iş için tutuldukları ve güvenlik güçlerinin, saldırganları durdurmak için çok az şey yaptığı iddialarını yalanlamıştı. Bölgede Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için bir haftadır süren yönetim karşıtı gösterilerde 538 kişi yaralandı. Çin, ağustos ayında, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderini seçebileceğini, ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.