Öne Çıkanlar londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

Hz. Muhammed karikatürlerinin sergilendiği salonda çatışma çıktı

Salonun bulunduğu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE
Garland polisi, iki saldırganın kullandığı araçta bomba araması yapıldığını açıkladı. Polis sözcüsü Joe Harn, bomba imha ekibinin 'önlem' olarak araçta arama yaptığını söyledi.Açıklamada, saldırının Curtis Culwell Center'da düzenlenen karikatür yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve erkek saldırganların kimliği konusunda bilgi verilmedi.Çatışmanın ardından salonun boşaltıldığı belirtildi.Associated Press haber ajansına konuşan bir görgü tanığı, konferans salonunun önünden geçen bir arabadan geldiği anlaşılan yaklaşık 20 el, akabinde ise iki ayrı silah sesi duyduğunu söyledi.10 bin dolar ödüllü yarışmada, İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders de bir konuşma yaptı.

WILDERS'TEN İLK AÇIKLAMA: ŞOKTAYIM
AFP'ye e-postayla bir demeç veren Wilders, "Şoktayım. Yarım saat karikatürler, ifade özgürlüğü hakkında konuştum ve binadan ayrıldım. Bu hepimizin özgürlüklerine yapılmış bir saldırıdır!" ifadelerini kullandı.

'İKİ KARDEŞİMİZ ATEŞ AÇTI'
Yine AFP'de yer alan bir habere göre; terör örgütlerinin internetteki aktivitelerini takip eden Site Institute, Twitter'da saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. Site Institute, İngiliz IŞİD militanı Junaid Hussain olduğu belirtilen Abu Hüseyin El Britani'nin attığı bir dizi tweet'te, "İki kardeşimiz, Teksas'taki Hz. Muhammed sergisine ateş açtı" yazdığını belirtti.

İSLAM KARŞITI İLANLAR YAYINLAMIŞLARDI
Önünde saldırı gerçekleşen salonda, daha önce de provokatif eylemler gerçekleştiren İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi adlı kuruluş Hz. Muhammed karikatürleri yarışması düzenliyordu.Yarışmayı düzenleyen kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüş, İslam karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboard'lar kiralamıştı.
      a

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.