Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

IKBY lojistik destek bekliyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler için Suruç ilçesinde kurmaya başladığı kamp için lojistik destek beklediğini söyledi.
IKBY Parlamentosu'ndaki partilere mensup milletvekillerinden oluşan heyetle kamp kurma çalışmalarını inceleyen Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf,yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, terör örgütü IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan mağdur olan Suriyeli Kürtlere kapılarını açtığını hatırlattı.
Türkiye'nin kısa sürede misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştığını belirten Maruf, IKBY Parlamentosu olarak Kobanililere yardım eli uzattıklarını söyledi.
AFAD ve Türk Kızılayı'nın Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımlarını takdirle karşıladıklarını vurgulayan Maruf, diğer ülkelerden de yaşanan drama seyirci kalmamalarını beklediklerini belirtti.Kurulum aşamasındaki barınma merkezi için kaymakamlık ve belediyeden destek beklediklerini dile getiren Maruf, şöyle devam etti:
''Suruç'ta 260 ailenin barınacağı kamp yapıyoruz. Suruç Belediyesi çalışanları ve gönüllülerin katkısıyla çalışmalarımız hızlı şekilde sürüyor. Kampa en geç bir aya kadar sığınmacı almayı düşünüyoruz. Şu anda 40 çadır kuruldu. Kamp alanının çevresi tellerle kaplanıyor. Kurmaya çalıştığımız kampın başta elektrik ve su gibi birçok eksiği var. Türk Kızılayı'ndan kurulum aşaması ve sonrasında destek bekliyoruz. Çünkü bu konuda Türk Kızılayı ve AFAD'ın ciddi tecrübeleri var. Bu yüzden kampımız için onlardan lojistik destek bekliyoruz.''dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.